Barcelona vs Atletico Madrid bästa odds och matchtips

Både Barcelona och Atletico Madrid satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. Barcelona är placerade på plats 5 i La Liga med 35 poäng efter 21 spelade omgångar. Atletico Madrid ligger på plats 4 i tabellen med 36 poäng efter 21 spelade matcher. Även om Atletico Madrid går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i La Liga.

Våra tips

Statistik och fakta för Barcelona vs Atletico Madrid i La Liga

 • Barcelona har gjort mål i de senaste 10 matcherna i rad
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Barcelona har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Barcelona har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Atletico Madrid har släppt in i 21 av de senaste 22 bortamatcherna
 • Atletico Madrid har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Atletico Madrid har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste bortamatcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Atletico Madrid har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Barcelona har inte förlorat de senaste 15 hemmamatcherna mot Atletico Madrid i rad
 • I 16 av de senaste 18 av Barcelonas matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 3.5
 • Barcelona har gjort mål i 18 av de senaste 20 hemmamatcherna mot Atletico Madrid
 • I 8 av de senaste 9 av Barcelonas matcher mot Atletico Madrid var antalet mål under 2.5
 • I 18 av de senaste 20 av Barcelonas hemmamatcher mot Atletico Madrid var antalet mål över 1.5

Form: Barcelona mot Atletico Madrid

Barcelona fortsätter att plocka poäng

Barcelona hoppas att den goda formen håller i sig. Barcelona ser starka ut just nu efter tre matcher utan förlust. Det började med oavgjort efter en 2-2-match mot Real Madrid. Det resultatet följdes därefter upp med delad poäng mot Athletic Bilbao i en match som slutade 2-2, innan Barcelona besegrade Deportivo Alaves med slutresultatet 1-0.

Atletico Madrid håller målet i sikte

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Atletico Madrid som hållit sin nivå. Atletico Madrid har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Athletic Bilbao i en match som slutade 1-2. Real Sociedad blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-0, innan Atletico Madrid lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-2 mot Valencia.

Barcelona vs Atletico Madrid Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Atletico Madrid och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Barcelona har vunnit 40%, medan Atletico Madrid har vunnit 20% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-4-2. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 2 gånger i de senaste 10 matcher mellan Barcelona och Atletico Madrid. Båda lagen gör mål var ut 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Efter en titt på La Liga-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer 1 poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 23 för hemmalaget, kommer Barcelona att ha en möjlighet att komma ikapp Atletico Madrid eller till och med komma över besökarna i ligan. Atletico Madrid, som nu ligger på 4 med 36 poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen kommande söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Angel Correa när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Atletico Madrid. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Barcelona är Luuk de Jong spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.