Barcelona vs Sevilla: Bästa oddsen och matchtipsen

Med båda lagen i toppen av tabellen, står viktiga poäng på spel när Barcelona möter Sevilla kommande söndag. På plats nummer 3 i La Liga har Barcelona spelat ihop 54 poäng efter 28 matcher. Med 57 poäng befinner sig Sevilla på plats 2 i tabellen med 28 spelade matcher. Det kommer bli en riktig toppmatch där varje poäng är oerhört värdefull för båda lagen i toppstriden.

Våra tips

Statistik och fakta för Barcelona vs Sevilla i La Liga

 • Barcelona har inte förlorat de senaste 12 matcherna i rad
 • Barcelona har gjort mål i 20 av de senaste 21 matcherna
 • Barcelona har vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Barcelona har släppt inte in i de senaste 3 hemmamatcherna i rad
 • Sevilla har inte vunnit de senaste 8 bortamatcherna i rad
 • Sevilla har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Sevilla har spelat oavgjort 5 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Sevilla har släppt in i 6 av de senaste 8 bortamatcherna
 • Barcelona har inte förlorat de senaste 18 hemmamatcherna mot Sevilla i rad
 • Barcelona har vunnit 15 av de 17 senaste hemmamatcherna mot Sevilla
 • I 14 av de senaste 16 av Barcelonas hemmamatcher mot Sevilla var antalet mål över 2.5
 • Barcelona har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna mot Sevilla
 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna Barcelona har spelat mot Sevilla har båda lagen gjort mål

Form: Barcelona mot Sevilla

Barcelona fortsätter glänsa

Barcelona fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Barcelona har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 4-0 vinst mot Osasuna. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Galatasaray med 1-2 innan de i förra matchen besegrade Real Madrid med 0-4.

Sevilla flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Sevilla de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Sevilla har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Rayo Vallecano lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 1-1, tätt följt av en förlust mot West Ham med 1-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 0-0 mot Real Sociedad.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Sevilla här. Att välja Barcelona till odds 1.48 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Barcelona vs Sevilla Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Barcelona & Sevilla spelades 21 december 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Barcelona går in i matchen mot Sevilla med 6-4-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i La Liga. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Barcelona och Sevilla blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara tre poäng. Detta innebär att denna match i omgång 30 kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Barcelona kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Sevilla som för närvarande ligger på plats nummer 2 med 57 poäng i den kommande matchen på söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Pierre-Emerick Aubameyang är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Barcelona kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Sevilla ställa hoppet till Munir El Haddadi att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.