Granada vs Rayo Vallecano: Bästa oddsen och matchtipsen

Granada välkomnar Rayo Vallecano för en match i La Liga på Estadio Nuevo Los Carmenes kommande söndag. På plats 16 i La Liga ligger just nu Granada som samlat ihop 28 poäng efter deras 29 spelade matcher. Med 32 poäng befinner sig Rayo Vallecano på plats 13 efter 29 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Granada. De skulle dock kunna skrälla mot Rayo Vallecano.

Våra tips

Statistik och fakta för Granada vs Rayo Vallecano i La Liga

  • Granada har inte vunnit 10 av 11 av deras senaste matcher
  • Granada har förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Rayo Vallecano har släppt in i 19 av de senaste 20 bortamatcherna
  • Rayo Vallecano har inte vunnit de senaste 9 matcherna i rad
  • Rayo Vallecano har förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • I de senaste 4 av Granadas matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål över 2.5
  • Granada har inte vunnit 9 av de 11 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
  • Granada har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Rayo Vallecano
  • Granada har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna mot Rayo Vallecano
  • I 3 av de senaste 4 av Granadas matcher mot Rayo Vallecano var antalet mål över 3.5

Form: Granada mot Rayo Vallecano

Granada fortsätter att se bleka ut

Granada hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Granada har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Valencia i en match som slutade 3-1. Elche blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Granada lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-2 mot Deportivo Alaves.

Rayo Vallecano formkurva pekar nedåt

Rayo Vallecano hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Rayo Vallecano är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-0 mot Cadiz innan det blev oavgjort efter en (1-1)-match mot Sevilla. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Atletico Madrid besegrade dem med 0-1.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Granada vs Rayo Vallecano Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Rayo Vallecano och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-0. Granada tar sig an Rayo Vallecano med 2-1-7 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Granada och Rayo Vallecano. Båda lagen gör mål gav utdelning 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Granada inte kommer att ha en möjlighet att komma över Rayo Vallecano i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Rayo Vallecano, som nu ligger på plats 13 med 32 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på. Granada kommer att göra allt för att slippa bottenstriden.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Luis Suarez. Han är toppskytt för Granada, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Rayo Vallecano kommer att hoppas att Bebe hittar nätet igen. Han har gjort två mål den senaste tiden men det har varit tufft med målgörandet överlag för Rayo Vallecano.