Belgien vs Kanada – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Belgien och Kanada öppnar VM-turneringen mot varandra kommande onsdag. Matchen kommer spelas på Ahmed bin Ali Stadium.

Då vi befinner oss i öppningsrundan av VM-gruppspelet ser vi Belgien och Kanada göra upp om de första poängen. Belgien möter Kanada som nummer 2 i FIFA world ranking, där sistnämnda håller till på plats 41.

Inför första matchen av turneringen är Belgien favoriter att toppa deras grupp.

Om man tittar på oddsen kan man säga att det vore en skräll om Kanada tog sig vidare ur gruppspelet i VM.

Våra tips

Belgien vs Kanada Statistik

 • Belgien har gjort mål i 56 av de senaste 58 matcherna
 • Belgien har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Belgien har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
 • I de senaste 4 Belgiens matcher, var antalet mål under 3.5
 • I 3 av Belgiens senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
 • I 4 av Kanadas senaste 5 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Kanada har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Kanada har släppt in på de senaste 3 matcherna
 • Kanada har inte förlorat 3 av sina senaste 4 matcher
   

Belgien vs Kanada Preview

Belgiens form pekar nedåt.

Belgien tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade tre av matcherna, och förlorade tre. När det kommer till att göra mål kan Belgien vara mer produktivt med 18 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.8 goals per match där de även släppte in 13 times. Det ger ett snitt på 1.3 per match, med hållna nollor två times.

Kanada har imponerat.

Resultaten har varit upp och ner för Kanada, som vann mot Qatar med 0-2. Det följdes upp med en tung förlust med 2-0 mot Uruguay och nu senast en 1-2-vinst mot Japan. Kanada tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade ett på vägen. Man fick utstå fyra förluster under den här tiden.

Tabellställningar i VM

Inför sin inledande gruppspelmatch i VM förväntar vi oss Belgien att vinna sin premiär på Ahmed bin Ali Stadium. Med inställningen att gå igenom gruppen utan att tappa poäng finns det inte på kartan att Belgien ska tappa poäng här. Tuff start väntas för Kanada som såklart drömmer om att kunna knipa en poäng i sin första VM-match någonsin.

Belgien tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Kanada vann fem av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade fyra.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Belgien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Belgien har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio games. Kanada har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen gjorde mål i 4 raka hemmamatcher som Belgien spelat. Kanada har väldigt goda chanser till att göra minst ett mål på onsdag, då Belgien endast lyckats hålla nollan två på sina 10 senaste matcher. Gästerna löste fyra hållna nollor i sin tur på de 10 senaste matcherna.

Kevin De Bruyne hittade nätet två gånger i sina senaste sex VM-matcher för Belgien, som inte har något emot att han slår till igen kommande onsdag. Punters kommer även titta på Lucas Daniel Cavallini som har en fin form med tre mål på sina sex senaste VM-matcher för Kanada.