Bologna vs Inter bästa odds och matchtips

Ligaledarna Inter kommer gå in för att öka sin ledning till Bologna, när de möter varandra på Stadio Renato Dell’Ara on 12:30 6:e januari. På plats nummer 10 i Serie A har Bologna spelat ihop 27 poäng efter 19 matcher. Med 46 poäng befinner sig Inter på plats 1 i tabellen med 19 spelade matcher. Bologna ligger tvåsiffrigt efter Inter i tabellen, men att slå ligaledarna i Serie A är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Bologna vs Inter i Serie A

 • Bologna har förlorade 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Bologna har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Inter har inte förlorat 19 av 21 av deras senaste matcher
 • Inter har gjorde mål i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
 • Inter har vinst 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Inter har släppt inte in i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Bologna har inte vunnit de senaste 15 hemmamatcherna mot Inter i rad
 • Bologna har släppt in i 16 av de senaste 17 hemmamatcherna mot Inter
 • I 11 av de senaste 13 Bolognas matcher mot Inter var antalet av mål under 3.5
 • Bologna har förlorade 7 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Inter
 • I 6 av de senaste 8 Bolognas matcher mot Inter var antalet av mål över 2.5

Form: Bologna mot Inter

Bologna hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Bologna eftersom de håller sin nivå. Bologna har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Torino i en match som slutade 2-1.Juventus blev också för svåra och tog hem vinsten med 2-0, innan Bologna lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 3-0 mot Sassuolo.
 

Inter jagar rekord

Inter verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Inter kommer till matchen med tre raka vinster i ryggen med 10 gjorda mål och noll insläppta. Först besegrade man Cagliari, följt av ytterligare en seger mot Salernitana. Senast  blev det 1-0 mot Torino.
 

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Bologna här. Att välja Inter till odds 1.54 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Bologna vs Inter Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Inter och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 6-1. Bologna har vunnit 20% procents, medan Inter har vunnit 70% procents av deras senaste möten i Serie A vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-1-7. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Bologna och Inter. Båda lagen gör mål var ut 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 19 poäng. Även om Bologna inte kommer att ha en möjlighet att komma över Inter i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Inter, som nu ligger på 1 med 46 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på torsdag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Marko Arnautovic. Han är toppskytt för Bologna, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher. 

Inter kommer att hoppas att Lautaro Martinez hittar nätet igen. Han står på 11 mål den här säsongen och gjorde mål i 4 av deras 6 senaste matcher.