Brentford mot Chelsea – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Brentford njuter av värdskapet, när gästande Chelsea besöker kommande lördag för en tuff match i Premier League. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen.

Både Brentford och Chelsea siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Med 5 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Brentford-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt eller förbereda sig på ett nytt svagt resultat, när de möter Chelsea på hemmaplan. Tre poäng för Brentford kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Premier League. En svår uppgift väntar dock när Chelsea inte kommer sälja sig billigt.

Brentford vs Chelsea Statistik

  • Brentford har gjort mål i 25 av de senaste 26 hemmamatcherna i Premier League
  • I 11 av de senaste 13 hemmamatcherna Brentford har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 7 hemmamatcherna i rad Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av de senaste 12 matcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av Brentfords senaste 11 hemmamatcher i Premier League var antalet av mål över 2.5
  • Chelsea har släppt in i 23 av de senaste 25 bortamatcherna
  • I 9 av de senaste 10 bortamatcherna Chelsea har spelat i Premier League, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av de senaste 12 bortamatcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Chelsea har släppt in i 19 av de senaste 21 bortamatcherna i Premier League
  • Chelsea har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna i Premier League

Brentford vs Chelsea Preview

Brentford form

Brentford har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 1-4 av Liverpool, innan Manchester City fick med sig en 1-0-seger. En tredje förlust kom mot West Ham United, som vann med 4-2. Brentford tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika noll och förlorade fyra, de gjorde tio och släppte in 16 mål.

Chelsea form

Chelsea ctog fem poäng i de tre senaste matcherna, vilket startade med ett 1-1-kryss mot Manchester City. Det följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat mot Liverpool, den här gången 0-0, tillsist utklassade man Leeds med 3-2. Chelsea noterade tolv poäng efter fyra vinster från sina sju matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde tolv mål, men släppte in åtta. I sina sex senaste bortamatcher i Premier League, tog Chelsea två vinster, medan man spelade lika i en draw och åkte på tre defeats förluster. Man hade en målskillnad på tolv insläppta och gjorde nio mål framåt.

Brentford vs Chelsea H2H

Brentford höll nollan i de två senaste matcherna mot Chelsea i Premier League. Resultaten skrevs till 2-0 och 2-0. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Brentford tog tre wins i sina senaste nio matcher mot Chelsea. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa fem möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.75. Brentford har bara förlorat 5 av de senaste matcherna mot Chelsea. I de 3 senaste Premier League-matcherna mellan Brentford och Chelsea slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste fem matcherna mellan Brentford och Chelsea.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fem matcherna mellan lagen. Brentford gjorde ett snitt på 1.6 mål, medan Chelsea snittade 0.4 mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i sju av Brentford’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål två gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Premier League

Brentford tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev fem förluster. Chelsea vann tre av de 10 senaste och spelade oavgjort ett samt förlorade sex av matcherna under denna period. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Brentford lyckades hålla nollan i ett av matcherna på Gtech Community Stadium, höll Chelsea tätt i noll av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Brentford har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Chelsea endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Båda lagen gjorde mål i 6 raka hemmamatcher som Brentford spelat. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Chelsea-matcher.

Brentford kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Chelsea den kommande lördag.

Joshua Dasilva, Bryan Mbeumo, Aaron Hickey, Kevin Schade och Rico Henry finns bland de fem spelarna som saknas för Brentford på lördag.

Bland de sju spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Benoit Badiashile, Romeo Lavia, Lesley Ugochukwu, Marc Cucurella, Robert Sanchez, Reece James och Wesley Fofana.