Brentford vs Leicester: Bästa oddsen och matchtipsen

Under Premier League-drabbningen på Gtech Community Stadium kommande lördag ser vi Brentford ta emot Leicester.

Brentford kliver in i omgång 28 som nummer 8 i ligan med 41 poäng på kontot så här långt. Efter 26 rundor spelade, har Leicester samlat ihop 24 poäng, som placerar dem på 16 i tabellen.

Brentford har blickarna riktade mot en ny bra prestation och tre poäng, när de möter Leicester. På hemmaplan bör de förstnämnda ha klart övertag och resan vidare mot topp 6 ska kunna fortsätta.

Statistik och fakta för Brentford vs Leicester i Premier League

  • Brentford har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
  • Brentford har inte förlorat 10 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • I 7 av Brentfords senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Brentford har gjort mål i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna
  • I 6 av Brentfords senaste 8 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Leicester har förlorade de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • I 10 av Leicesters senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Leicester har förlorat de senaste 5 matcherna i rad
  • Leicester har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Leicester har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad

Brentford vs Leicester Preview

Brentford form

Brentford har varit ojämna på slutet, de slog Fulham med 3-2. Det följdes upp med en förlust med 1-0 mot Everton, innan de vann med 0-2 mot Southampton. Brentford har tagit 23 poäng från deras 15 möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar fem vinster efter att ha gjort mål 22 gånger och släppt in 15. Brentford lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i Premier League, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. 14 mål och sex insläppta har laget med sig.

Leicester form

Leicester fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 1-2 av Blackburn, efter det vann Southampton med 1-0. Tredje raka förlusten kom sedan mot Chelsea, som vann med 1-3. Leicester vann ett matcher och plockade fem poäng från deras 15 möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde 17 mål och släppte in 37. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Leicester två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på tio mål insläppta och sju gjorda.

Brentford vs Leicester H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Brentford spelade mot Leicester. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Brentford tog noll wins i sina senaste fem matcher mot Leicester. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.60. De senaste 3 Premier League mötena mellan Brentford och Leicester slutade med över 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste tre matcherna mellan Brentford och Leicester.

Över 2.5 mål blev vinnare tre gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Brentford gjorde ett snitt på 1.33 mål, medan Leicester snittade 2.01 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i tre av Brentford’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Brentford tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på två förluster under den här perioden. Leicester vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade fem. Målen flödar just nu för Brentford på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till två gånger för Leicester i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Brentford har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Leicester endast gjort det första målet i ett av de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål 3 senaste mötena mellan Brentford och Leicester.

Ivan Toney är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Brentford kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leicester ställa hoppet till James Maddison att han ska lägga till fler mål till de två han gjort de senaste sex matcherna.

Brentford kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Leicester den på lördag.

Pontus Jansson, Ivan Toney, Frank Onyeka, Shandon Baptiste och Aaron Hickey finns bland de fem spelarna som saknas för Brentford kommande lördag.

Bland de åtta spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Boubakary Soumare, Kiernan Dewsbury-Hall, Dennis Praet, Jonny Evans, James Maddison, James Justin, Ricardo Pereira och Ryan Bertrand.