Brentford vs Newcastle bästa odds och matchtips

Brentford möter Newcastle på Brentford Community Stadium på lördag i Premier League. På plats 14 i Premier League ligger just nu Brentford som samlat ihop 24 poäng efter deras 26 spelade matcher. Med 22 poäng befinner sig Newcastle på plats 17 efter 26 spelade matcher. 5 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Brentford. De skulle dock kunna skrälla mot The Magpies.

Våra tips

Statistik och fakta för Brentford vs Newcastle i Premier League

  • Brentford har släppt in i 22 av de senaste 24 matcherna
  • Brentford har inte vunnit de senaste 7 matcherna i rad
  • Brentford har förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
  • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Newcastle har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
  • Newcastle har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
  • Newcastle har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Newcastle har gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna

 

Form: Brentford mot Newcastle

Brentford fortsätter på en väldigt dålig svit

Resultaten har varit katastrofala för Brentford på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Brentford är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 2-0 mot Manchester City innan det blev oavgjort efter en (0-0)-match mot Crystal Palace. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Arsenal besegrade dem med 2-1.

Newcastle fortsätter att plocka poäng

Newcastle hoppas att den goda formen håller i sig. Newcastle ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 3-1 och 1-0 mot Everton respektive Aston Villa. Vinstsviten stoppades dock sedan av West Ham, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Brentford är bookmakarnas favorit, men i nuvarande form ser det ut att vara ett bra val att satsa på outsidern Newcastle till odds 3.00.

Brentford vs Newcastle Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 3-3-match som spelades 20 november 2021. Brentford går in i matchen mot Newcastle med 0-1-0 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 27 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Newcastle kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Brentford som för närvarande ligger på plats nummer 14 med 24 poäng i den kommande matchen kommande lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Ivan Toney är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Brentford kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer The Magpies ställa hoppet till Kieran Trippier att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.