Brentford vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

Brentford tar emot gästande Southampton på Gtech Community Stadium i en Premier League-match på lördag.

Nuvarande skillnaden i Premier League-tabellen mellan de två lagen är 15 poäng. Värdarna är just nu på plats 8 i Premier League med 30 poäng efter 20 omgångar. Southampton släpar efter på 15 poäng, vilket ger dem plats 20 i tabellen inför drabbningen.

Båda lagen siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte här. Deras kommande match blir en svår utmaning för Southampton, som möter Brentford i sin ständiga kamp att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till max att försöka fixa en seger, trots ett tufft motstånd som Brentford.

Statistik och fakta för Brentford vs Southampton i Premier League

  • Brentford har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Brentford har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 3 Brentfords matcher, var antalet mål under 2.5
  • Brentford har inte förlorat 6 av sina senaste 7 matcher
  • Brentford har inte förlorat 7 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Southampton har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna
  • I de senaste 4 bortamatcherna i rad Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 9 av Southamptons senaste 11 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 6 Southamptons matcher, var antalet mål under 3.5
  • I de senaste 4 Southamptons bortamatcher, var antalet mål över 2.5

Brentford vs Southampton Preview

Brentford form

Brentford har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot West Ham gick de tomhänta i en 0-1-förlust, varefter de tog revansch i en 2-0-vinst mot Bournemouth. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 0-0-match mot Leeds. Brentford har tagit 16 poäng från deras elva möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar tre vinster efter att ha gjort mål 16 gånger och släppt in 13. Brentford tog tre segrar från sina senaste sex matcher på hemmamark i Premier League. De spelade oavgjort tre men är fortsatt obesegrade med en målskillnad på tio framåt och fyra insläppta.

Southampton form

Det är allt eller inget för Southampton efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 0-1 mot Newcastle som de svarade med att slå Blackpool 2-1. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 2-1 mot Newcastle. Southampton vann ett matcher och plockade fyra poäng från deras nio möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde åtta mål och släppte in 23. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Southampton två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på elva mål insläppta och fem gjorda.

Brentford vs Southampton H2H

Southampton blev helt knockade när Brentford tog en 3-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 4-1-förlusten, som Southampton vann med i matchen innan. Hemmalaget var i fantastisk form senast de spelade mot Southampton, efter att man blivit uppläxade med 3-0 mot ett enastående Brentford-lag. Spelbolagen har Brentford att vinna denna match till bästa odds på 1.85. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste två matcherna mellan Brentford och Southampton.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste två matcherna mellan lagen. Brentford gjorde ett snitt på två mål, medan Southampton snittade två mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång. Över 2.5 mål gjordes i sex av Brentford’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.1 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Brentford tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Southampton vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade sju. Brentford känner sig nog optimistiska till att göra mål på lördag mot Southampton som bara lyckats hålla nollan en gång i de 10 senaste bortamatcherna. Värdarna kämpade i sin tur till sig tre hållna nollor i sina 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Brentford har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Southampton endast gjort första målet i ett av de senaste tio matcherna på bortaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Brentford ställer hoppet till en formstark Ivan Toney när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är James Ward-Prowse en av de mest avgörande spelarna i Southampton den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på lördag.

Brentford kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Southampton den på lördag.

Pontus Jansson, Ivan Toney, Frank Onyeka, Shandon Baptiste och Aaron Hickey finns bland de fem spelarna som saknas för Brentford kommande lördag.

Ainsley Maitland-Niles, Kyle Walker-Peters och Mohammed Salisu har dragit på sig för många varningar och kommer inte att finnas med när Southampton åker till sin nästa match.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Armel Bella-Kotchap, Alex McCarthy, Juan Larios och Valentino Livramento.