Sassuolo vs Atalanta: Bästa oddsen och matchtipsen

Sassuolo tar emot gästande Atalanta på Stadio Mapei – Citta del Tricolore i en Serie A-match kommande lördag.

Plcerade som 16 i tabellen har Sassuolo plockat 20 poäng efter 20 matcher. På 38 poäng, är Atalanta rankade som fyra med 20 den här säsongen.

Hemmalaget jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet, men oddsen är inte på deras sida. Tre poäng för Sassuolo kan räcka långt i strävan att lösa nytt kontrakt i Serie A. En svår uppgift väntar dock när gästerna jagar i toppen.

Statistik och fakta för Sassuolo vs Atalanta i Serie A

  • Sassuolo har släppt in på de senaste 16 matcherna
  • Sassuolo har förlorade de senaste 4 hemma matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Sassuolo har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av Sassuolos senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Sassuolo har inte vunnit 11 av sina senaste 13 matcher
  • Atalanta har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
  • Atalanta har gjort mål på de senaste 14 bortamatcherna
  • I 12 av Atalantas senaste 14 matcher var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 7 Atalantas bortamatcher, var antalet mål över 2.5
  • I 3 av Atalantas senaste 4 matcher var antalet av mål över 5.5

Sassuolo vs Atalanta Preview

Sassuolo form

Sassuolo har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 0-2 mot Lazio, innan man plockade upp ett 1-1-resultat mot Monza. I den senaste matchen blev det vinst 2-5 mot AC Milan. Sassuolo tog bara två segrar från sex möjliga Serie A-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde tio och tappade in åtta mål.

Atalanta form

Atalanta kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 3-3 mot Juventus, Sedan tog de tre poäng i en 2-0-seger mot Sampdoria. Tyvärr följdes det här upp med en 1-0-förlust mot Inter. Atalanta noterade 14 poäng efter fyra vinster från sina sju matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde elva mål, men släppte in sex. I de sex senaste bortamatcherna i Serie A, vann Atalanta två, samtidigt som man även spelade tre oavgjords. De fick utstå en defeat här med en målskillnad på tio mål insläppta och tolv gjorda.

Sassuolo vs Atalanta H2H

Sassuolo åkte på en smäll när Atalanta plockade ner dem med 2-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-1-seger. Sassuolo går in i matchen mot Atalanta med 1-1-8 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 10% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Atalanta plockade 9 vinster från sina senaste 11 matcher mot Sassuolo. Sassuolo lyckades göra minst ett mål i sina 9 senaste möten i Serie A mot Atalanta. I nio av de senaste tio matcher mellan Sassuolo och Atalanta gjorde båda lagen mål.

Över 3.5 mål gjordes fem gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Sassuolo gjorde ett snitt på 1.1 mål, och där Atalanta snittade 3.1 mål. Båda lagen göra mål var vinnande nio gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i sju av Sassuolo’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 3.5 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Sassuolo tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på sex förluster under den här perioden. Atalanta vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade tre. Atalanta borde ha en bra chans att göra mål kommande lördag då Sassuolo endast lyckats hålla nollan ett gånger i de 10 senaste matcher på hemmaplan. Gästerna klarade tre hållna nollor i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Sassuolo bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Atalanta gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 4 raka bortamatcher som Atalanta spelat. Sassuolo har gjort mål i 4 raka hemmamöten med Atalanta.

Det har varit en fantastisk säsong för Ademola Lookman som har gjort tolv mål för sin klubb så här långt och att ha med sig den typen av form är definitivt avgörande för framgången för Atalanta.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Sassuolo, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Maxime Lopez och Mert Muldur finns bland de två spelarna som saknas för Sassuolo på lördag.