Brighton vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Brighton tar sig an Leeds för en spännande match i Premier League kommande lördag på The American Express Community Stadium.Hemmalaget befinner sig på plats nummer 5 med sju poäng från sina första tre matcher. Leeds har spelat in lika många poäng.Graham Potter fortsätter visa vilken klass-manager han är och vi tror han tar laget till ny seger här.

Statistik och fakta för Brighton vs Leeds i Premier League

 • Brighton har inte förlorat 15 av sina senaste 17 matcher
 • Brighton har inte förlorat 8 av sina senaste 9 hemmamatcher
 • Brighton har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • Brighton har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Brighton har släppt in i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Leeds United har släppt in i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
 • Leeds United har inte förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
 • I 5 av de senaste 6 bortamatcherna Leeds United har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leeds United har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Leeds United har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna
 • I de senaste 4 av Brightons matcher mot Leeds United var antalet mål under 2.5
 • I de senaste 4 av Brightons matcher mot Leeds United var antalet mål under 3.5
 • Brighton har inte förlorat de senaste 4 matcherna mot Leeds United i rad

Form: Brighton mot Leeds

Brighton fortsätter glänsa.

Brighton fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen.Brighton ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Newcastle, innan de besegrade West Ham med 0-2 och sedan Forest Green med 0-3.

Leeds är i mycket bra form.

Leeds verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan.Leeds ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (2-2) mot Southampton, innan de besegrade Chelsea med 3-0 och sedan Barnsley med 3-1.

Brighton vs Leeds Matchhistorik

Senast dessa lag stötte på varandra, datumet 15 May 2022, klarade sig båda undan eftersom matchen slutade 1-1 och därmed delade de på poängen.Brighton tar sig an Leeds med 2-2-0 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen har båda lagen fått lika många poäng hittills. Därför kommer denna omgångs 4 match säkerligen att ha en inverkan på båda lagen eftersom de kan gå före med tre poäng från varandra. Det kommer säkert att bli spännande att se Brighton och Leeds slåss om poängen i sin kommande match kommande lördag.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Pascal Gross. Han är den spelaren i Brighton som är i bäst målform. Han har gjort fyra mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Leeds.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Rodrigo som de hoppas ska hitta nätet igen. Rodrigo gjorde fyra mål för Leeds i de senaste 6 matcherna.

Senaste lagnyheter

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Brighton, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Jeremy Sarmiento och Jakub Moder finns bland de två spelarna som saknas för Brighton kommande lördag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Patrick Bamford, Junior Firpo, Luke Ayling och Stuart Dallas.