Burnley vs Chelsea: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Chelsea möter Burnley för en match i Premier League kommande lördag. Burnley har för närvarande plats 18 i tabellen med 21 poäng efter 25 spelade matcher. Med 25 omgångar bakom sig har Chelsea lyckats samla ihop 50 poäng och ligger på plats 3 i Premier League. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Burnley. Det blir en tuff match sannerligen.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Chelsea i Premier League

  • Burnley har inte vunnit 14 av 16 av deras senaste matcher
  • Burnley har inte förlorat 6 av 8 av deras senaste matcher
  • Chelsea har gjort mål i 32 av de senaste 34 matcherna
  • Chelsea har inte förlorat 19 av 21 av deras senaste matcher
  • Chelsea har vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
  • Burnley har släppt in i de senaste 15 matcherna mot Chelsea i rad
  • Burnley har inte vunnit 14 av de 15 senaste matcherna mot Chelsea
  • I de senaste 15 av Burnleys matcher mot Chelsea var antalet mål över 1.5
  • Burnley har förlorat 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Chelsea
  • I 7 av de senaste 9 av Burnleys matcher mot Chelsea var antalet mål över 2.5

Form: Burnley mot Chelsea

Burnley letar efter mer

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Burnley de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Burnley har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 1-0-vinst mot Tottenham innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Crystal Palace. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Leicester visade sig vara för starka och resultatet 2-0 innebar förlust för Burnley.

Chelsea är svåra att bryta ner

Chelsea hoppas att den goda formen håller i sig. Chelsea ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Lille med siffrorna 2-0. Därefter blev det oavgjort efter en (0-0)-match mot Liverpool. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Luton med 2-3.

Eftersom Chelsea både är oddsmakarnas favorit till odds 1.50 och har starkare prestationer på sistone än vad Burnley har visat upp, verkar Chelsea vara det naturliga valet.

Burnley vs Chelsea Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Burnley & Chelsea spelades 6 november 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Burnley går in i matchen mot Chelsea med 1-3-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Burnley och Chelsea blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 29 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha en möjlighet att komma över Chelsea i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu ligger på 3 med 50 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Trots att han bara gjort ett mål på senaste tiden är Aaron Lennon en av spelarna från Burnley som förväntas göra mål snart igen. På samma sätt har Chelsea Romelu Lukaku på listan över 4 mål denna säsong, men förväntas göra fler mål.