Aston Villa vs Southampton: Bästa oddsen och matchtipsen

När både Aston Villa och Southampton njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Villa Park klockan 16:00 5:e mars i 28 runda i Premier League. Aston Villa ligger på plats 13 i Premier League med 30 poäng efter att ha spelat 25 matcher. Avståndet till Southampton är 5 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 9 i tabellen efter 26 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Aston Villa och det var länge sedan Southampton förlorade.

Våra tips

Statistik och fakta för Aston Villa vs Southampton i Premier League

 • Aston Villa har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Aston Villa har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste hemmamatcher
 • Aston Villa har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
 • Southampton har gjort mål i de senaste 12 matcherna i rad
 • I 10 av de senaste 12 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har inte förlorat 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Southampton har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Southampton har vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Aston Villa har inte vunnit 11 av de 13 senaste matcherna mot Southampton
 • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Aston Villa har spelat mot Southampton har båda lagen gjort mål
 • Aston Villa har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Southampton
 • I de senaste 3 av Aston Villas hemmamatcher mot Southampton var antalet mål över 3.5
 • Aston Villa har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Southampton

Form: Aston Villa mot Southampton

Aston Villa hoppas få stopp på lidandet

Aston Villa tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Aston Villa har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Newcastle i en match som slutade 1-0.Watford blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Aston Villa lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-0 mot Brighton.

Southampton är svåra att bryta ner

Southampton fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Southampton har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-0-vinst mot Everton. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Norwich med 2-0 innan de i förra matchen besegrade West Ham med 3-1.

De två lagen matchas jämnt av oddsmakarna, men den nuvarande formen gör att Southampton är vårt val för en seger.

Aston Villa vs Southampton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Aston Villa och Southampton var en jämn tillställning där Southampton lyckades hitta en liten 1-0-seger. Aston Villa går in i matchen mot Southampton med 1-3-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 4 gånger i den senaste 10 matcher mellan Aston Villa och Southampton blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 5 poäng. Även om Aston Villa inte kommer att ha en möjlighet att komma över Southampton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu ligger på 9 med 35 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Che Adams när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Southampton. Hans säsongssaldo är 7 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Aston Villa är Jacob Ramsey spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.