Burnley vs Liverpool bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när Liverpool förbereder sig för att möta Burnley i Premier League. Som nummer 20 har The Clarets lyckats skrapa ihop 14 poäng efter 20 spelade matcher. Med 51 poäng har The Reds efter 20 matcher placerat sig på plats plats 2 i Premier League. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Burnley. De skulle dock kunna skrälla mot Liverpool.

Våra tips

Statistik och fakta för Burnley vs Liverpool i Premier League

 • Burnley har inte vunnit 22 av 24 av deras senaste hemmamatcher
 • Burnley har spelat oavgjort de senaste 3 matcherna i rad
 • Burnley har inte förlorat de senaste 3 matcherna i rad
 • Liverpool har inte förlorat 38 av 40 av deras senaste matcher
 • Liverpool har gjort mål i 49 av de senaste 51 matcherna
 • Liverpool har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Liverpool har släppt in i 7 av de senaste 9 bortamatcherna
 • Burnley har inte vunnit 13 av de 15 senaste matcherna mot Liverpool
 • I 11 av de senaste 13 av Burnleys matcher mot Liverpool var antalet mål under 3.5
 • Burnley har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna mot Liverpool
 • Burnley har förlorat 6 av de 7 senaste hemmamatcherna mot Liverpool
 • I de senaste 4 av Burnleys hemmamatcher mot Liverpool var antalet mål över 2.5

Form: Burnley mot Liverpool

Burnley har stora problem

Stämningen i Burnley är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Efter att ha skrapat ihop tre poäng på tre matcher är Burnley på jakt efter en vinst igen. Mot Arsenal fick de nöja sig med ett oavgjort resultat (0-0), innan de återigen fick dela på poängen mot Watford i en match som slutade 0-0. I sin senaste match lyckades man inte heller ta hem alla tre poäng efter ytterligare en oavgjord match som slutade 1-1 mot Manchester United.

Liverpool är i mycket bra form

Liverpool verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Liverpool har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-3-vinst mot Crystal Palace. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Cardiff med 3-1 innan de i förra matchen besegrade Leicester med 2-0.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Burnley här. Att välja The Reds till odds 1.30 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Burnley vs Liverpool Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Liverpool och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Burnley går in i matchen mot Liverpool med 1-2-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Burnley och Liverpool blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 37 poäng. Även om Burnley inte kommer att ha en möjlighet att komma över Liverpool i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Liverpool, som nu ligger på 2 med 51 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Maxwel Cornet. Han är toppskytt för Burnley, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Liverpool kommer att hoppas att Mohamed Salah hittar nätet igen. Han står på 16 mål den här säsongen men har inte hittat nätet den senaste tiden.