Chelsea vs Everton: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Chelsea och Everton, då lagen drabbar samman på Stamford Bridge på lördag i något som troligtvis kommer bli en hyfsat enkel match för hemmalaget.

Chelsea går in i nästa Premier League-runda som nummer 10 i tabellen, med 37 poäng så här långt. Med 26 spelade matcher, har Everton löst 25 poäng, vilket ger dem plats 15 inför nästa omgång.

Chelsea har blickarna riktade mot en ny bra prestation och tre poäng, när de möter Everton. På hemmaplan bör de förstnämnda ha klart övertag och resan vidare mot topp 6 ska kunna fortsätta.

Statistik och fakta för Chelsea vs Everton i Premier League

  • I 31 av Chelseas senaste 33 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 15 Chelseas hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 15 av Chelseas senaste 17 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 7 av Chelseas senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I de senaste 8 Chelseas hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • Everton har inte vunnit de senaste 11 bortamatcherna i rad
  • Everton har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
  • Everton har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Everton har förlorade 3 i de senaste 4 borta matcherna spelat utan att göra mål
  • Everton har förlorade 6 i de senaste 8 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Chelsea vs Everton Preview

Chelsea form

Chelsea njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 1-0 mot Leeds United. De fortsatte med att slå B. Dortmund med 2-0, innan de även vann mot Leicester, 1-3. Chelsea har tagit 32 poäng från deras 15 möten med lagen från den nedre halvan av Premier League-tabellen. Detta motsvarar tio vinster efter att ha gjort mål 22 gånger och släppt in tolv.

Everton form

Everton har tagit fyra poäng från sina tre senaste matcher. Först förlorade de med 4-0 mot Arsenal, efter plockade man upp en poäng i en 2-2-match mot Nottingham Forest. Deras senaste match gav frukt i en 1-0-vinst i mötet med Brentford. Everton vann två matcher och plockade tio poäng från deras 13 möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde sex mål och släppte in 18. Everton tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med 14 insläppta och tre mål framåt.

Chelsea vs Everton H2H

Everton blev helt knockade när Chelsea tog en 1-0-seger i det senaste mötet. Välförtjänad revansch efter den tidigare 1-0-förlusten, som Everton vann med i matchen innan. Chelsea går in i matchen mot Everton med 3-3-4 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I de 5 senaste Premier League-matcherna mellan Chelsea och Everton slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste tio matcherna mellan Chelsea och Everton.

Under 2.5 mål gick in åtta times i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Chelsea gjorde ett snitt på 0.9 mål, där Everton gjorde i snitt 0.8 mål i dessa. Båda lagen göra mål var ett vinnande spel åtta gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i ett av Chelsea’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Chelsea tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i ett av matcherna, medan det blev fyra förluster. Everton vann noll av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade sju av matcherna under denna period. Det verkar som vi inte ska förvänta oss mål åt båda håll i det här mötet kommande lördag. Båda lagen göra mål hände endast två gånger i de 10 senaste ligamatcherna på hemmaplan för Chelsea. Samma spel hände tre gånger av de 10 senaste bortamatcherna för Everton.

Senaste lagnyheter

Chelsea har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Everton gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Chelsea har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Everton.

Trots bara ett enda mål på de senaste sex matcherna är Mateo Kovacic en av de spelare som förväntas näta för sitt lag. Chelsea hoppas att han gör ytterligare mål i nästa match. Å andra sidan har vi Seamus Coleman som har gjort flest mål de senaste sex matcherna för Everton. Seamus Coleman har även han bara gjort ett mål den senaste tiden, men förväntas göra minst ett mål för sitt lag i den kommande matchen.

Chelsea har lite problem med frågetecken kring om hela tio spelare kommer till start till matchen på lördag.

Pierre-Emerick Aubameyang, Edouard Mendy, Raheem Sterling, Christian Pulisic, Armando Broja, Ruben Loftus-Cheek, Ben Chilwell, Reece James, Wesley Fofana och N’Golo Kanté finns bland de tio spelarna som saknas för Chelsea kommande lördag.

Bland de fem spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner och Andros Townsend.