Chelsea vs Newcastle Utd: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Chelsea förbereder sig för att möta Newcastle Utd i Premier League. Chelsea har för närvarande plats 3 i tabellen med 56 poäng efter 27 spelade matcher. Med 27 omgångar bakom sig har Newcastle Utd lyckats samla ihop 31 poäng och ligger på plats 14 i Premier League. Chelsea går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Chelsea vs Newcastle Utd i Premier League

 • Chelsea har gjort mål i 34 av de senaste 36 matcherna
 • Chelsea har inte förlorat 24 av 26 av deras senaste hemmamatcher
 • Chelsea har vunnit 9 av 10 av deras senaste matcher
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Newcastle har vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Newcastle har gjort mål i de senaste 9 matcherna i rad
 • Newcastle har släppt in i 12 av de senaste 14 bortamatcherna
 • I 5 av de senaste 7 matcherna Newcastle har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Chelsea har inte förlorat 18 av de 19 senaste hemmamatcherna mot Newcastle
 • Chelsea har vunnit de senaste 8 hemmamatcherna mot Newcastle i rad
 • Chelsea har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna mot Newcastle
 • I de senaste 8 av Chelseas matcher mot Newcastle var antalet mål under 3.5
 • I 20 av de senaste 22 av Chelseas matcher mot Newcastle var antalet mål över 1.5

Form: Chelsea mot Newcastle Utd

Chelsea fortsätter vinna

Chelsea fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Chelsea har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Luton. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Burnley med 0-4 innan de i förra matchen besegrade Norwich med 1-3.

Newcastle Utd fortsätter glänsa

Newcastle Utd verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Newcastle Utd har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-2-vinst mot Brentford. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Brighton med 2-1 innan de i förra matchen besegrade Southampton med 1-2.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för Chelsea till odds 1.33 ser ut att vara det bästa alternativet kommande söndag.

Chelsea vs Newcastle Utd Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 30 oktober 2021, och Chelsea gick därifrån med en 3-0-seger. Chelsea tar sig an Newcastle Utd med 8-0-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan Chelsea och Newcastle Utd blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 25 poäng. Även om Newcastle Utd inte kommer att ha någon att ta sig förbi Chelsea i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu är nummer 3 med 56 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Kai Havertz har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Chelsea kommer ställa hoppet till sin honom återigen när de möter Newcastle Utd. Gästerna hoppas att Kieran Trippier fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 2 mål på de senaste sex matcherna.