Arsenal vs Leicester City: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Arsenal förbereder sig för att möta Leicester City i Premier League. Arsenal är placerade på plats 4 i Premier League med 48 poäng efter 25 spelade omgångar. Leicester City ligger på plats 12 i tabellen med 33 poäng efter 25 spelade matcher. Arsenal går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Leicester City i Premier League

 • Arsenal har inte förlorat 14 av 16 av deras senaste hemmamatcher
 • Arsenal har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Arsenal har gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
 • I 12 av de senaste 14 bortamatcherna Leicester har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Leicester har släppt in i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
 • Leicester har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Leicester har förlorat 7 av 9 av deras senaste bortamatcher
 • Leicester har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Arsenal har vunnit 8 av de 10 senaste hemmamatcherna mot Leicester
 • Arsenal har inte förlorat 9 av de 10 senaste hemmamatcherna mot Leicester
 • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Arsenal har spelat mot Leicester har båda lagen gjort mål
 • Arsenal har gjort mål i 9 av de senaste 10 hemmamatcherna mot Leicester
 • Arsenal har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna mot Leicester

Form: Arsenal mot Leicester City

Arsenal huvudfokus

The Gunners verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Arsenal har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-1-vinst mot Brentford. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Wolves med 2-1 innan de i förra matchen besegrade Watford med 2-3.

Leicester City fortsätter glänsa

Leicester City verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Leicester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 0-2-vinst mot Burnley. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Leeds med 1-0 innan de i förra matchen besegrade Rennes med 2-0.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för The Gunners till odds 1.55 ser ut att vara det bästa alternativet kommande söndag.

Arsenal vs Leicester City Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Arsenal mot Leicester City var ett Premier League-möte så sent som 30 oktober 2021 och vi såg då Arsenal ta en 2-0-vinst. Arsenal går in i matchen mot Leicester City med 5-1-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. De senaste matcherna mellan Arsenal och Leicester City har i stort sett varit mycket jämna möten.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Arsenal och Leicester City för närvarande i 15 poäng och 8 placeringar. Arsenal kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Leicester City kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Leicester City är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Arsenal och Leicester City kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Jamie Vardy när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 1 gång de senaste 6 matcherna för sitt lag Leicester City. Hans säsongssaldo är 10 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Arsenal är Emile Smith Rowe spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.