Costa Rica vs Tyskland – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Costa Rica dyker in i matchen mot Tyskland i VM kommande torsdag. Denna sista match i gruppspelet kommer spelas på Al Bayt Stadium.

Tyskarna står på en poäng och seger är det enda som gäller. Costa Rica har tre poäng men det lär inte bli några fler.

Av oddsen att döma skulle det vara en fenomenal skräll om tyskarna skulle tappa poäng igen.

Mycket mål och tre poäng till Tyskland är vad vi tror och kommer satsa på.

Våra tips

Costa Rica vs Tyskland Statistik

 • I 24 av Costa Ricas senaste 26 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Costa Rica har inte förlorat 13 av sina senaste 15 matcher
 • Costa Rica har vann 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
 • Costa Rica har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Costa Rica har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • Tyskland har inte förlorat 16 av sina senaste 18 matcher
 • Tyskland har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • I 8 av de senaste 10 matcherna Tyskland har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 9 av Tysklands senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Tyskland har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
   

Costa Rica vs Tyskland Preview

Costa Rica skrällde mot Japan.

Costa Rica har varit ojämna på slutet, de slog Nigeria med 2-0. Det följdes upp med en förlust med 7-0 mot Spanien, innan de vann med 0-1 mot Japan. Costa Rica kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i två av dessa matcher. Costa Rica snittade blygsamma 1.4 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort 14 mål. De släppte in 13 vilket ger ett snitt på 1.3 per match. Höll nollan gjorde man fem times.

Tyskland har fortsatt chansen.

Det har varit blandade resultat för Tyskland i de tre senaste matcherna, då de först slog Oman med 0-1. Det följdes upp med en svag 1-2-förlust mot Japan och nu senast mot Spanien blev det 1-1. Tyskland tog två wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade sex på vägen. Man fick utstå två förluster under den här tiden.

Nuvarande tabellen i VM

Costa Rica går in i sin tredje match detta VM på tre poäng, och pressen är hård. Med lite tur kan ett kryss räcka för att ta sig vidaare, men hur mycket är de redo att riskera? Tyskland går in i finalrundan av gruppspelet med ett givet mål. Med endast en poäng behöver man vinna, annars är det tack och hej för denna gång.

Costa Rica tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på två förluster under den här perioden. Tyskland vann två av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort sex och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Costa Rica’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av de senaste tio matcherna som Tyskland spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.5 mål i snitt under den här tiden.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Costa Rica gjorde ett snitt på två mål, medan Tyskland snittade fyra mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Costa Rica har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Tyskland gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Costa Rica har vunnit och hållt nollan i 6 raka hemmamatcher. Costa Rica kunde vinna fem av sina matcher utan att släppa in mål. Statistik värd att ha med sig när man ska lägga ett spel, beroende på sin strategi.

Jewison Bennette hittade nätet två gånger i sina senaste sex VM-matcher för Costa Rica, som inte har något emot att han slår till igen på torsdag. Punters kommer även titta på Ilkay Gundogan som har en fin form med tre mål på sina sex senaste VM-matcher för Tyskland.