Kanada vs Marocko – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Kanada kliver ut mot Marocko på torsdag i en match som spelas på Al Thumama Stadium. Detta är deras tredje och sista match i VM-gruppspelet.

Kanada anländer till denna match som nummer 41 i FIFA world ranking, medan Marocko följer bakom som nummer 22 i världen.

Marocko har ett mycket bra läge för avancemang och vinna gruppen. Den här chansen bräcker de ej.

Våra tips

Kanada vs Marocko Statistik

 • Kanada har släppt in på de senaste 5 matcherna
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Kanada har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I 5 av Kanadas senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Kanada har inte vunnit 4 av sina senaste 5 matcher
 • Kanada har gjort mål i 6 av de senaste 8 matcherna
 • Marocko har inte förlorat 36 av sina senaste 38 matcher
 • I 15 av Marockos senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I 5 av Marockos senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Marocko har vann 5 i de senaste 7 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
 • Marocko har inte släppt in på de senaste 6 matcherna
   

Kanada vs Marocko Preview

Kanada en positiv överraskning.

Kanada har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 1-2-seger mot Japan. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 1-0 mot Belgien, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 4-1-förlust mot Kroatien. Kanada tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade ett av matcherna, och förlorade fem.

Marocko har ett bra läge.

Marocko ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Georgien med 3-0, efter det kryssa 0-0 mot Kroatien. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Belgien med 0-2.

Nuvarande tabellen i VM

De har hittills varit en besvikelse i VM med två förluster i gruppen för Kanada. De vet att det är vinna eller försvinna som gäller, men tveksamt om ens en seger kan föra dem vidare här. Med fyra poäng från de två första matcherna i VM har Marocko skaffat sig ett bra utgångsläge. En seger i sista rundan och man vinner gruppen.

I sina 10 senaste matcher vann Kanada fyra gånger, spelade oavgjort ett och förlorade fem gånger. Marocko tog sex segrar, tre oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Kanada’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden. Marocko släppte inte in mål i sina senaste 6 matcher.

Kanada har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Marocko gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Kanada har vunnit och hållt nollan i 3 raka hemmamatcher. Marocko har hållt nollan i 6 raka matcher. Av de 10 senaste matcherna, gjorde Kanada öppningsmålet fem gånger, medan deras motståndare gjorde första i fem av sina 10 senaste.

Med bara ett mål på slutet i VM, är Steven Vitoria sugen på att ta chansen att hitta formen igen. Marocko hoppas Sofiane Boufal kan göra skada mot de kommande motstådarna och öka de två VM mål från de sex senaste matcherna.