Degerfors vs Elfsborg bästa odds och matchtips

Toppen mot botten när Elfsborg möter Degerfors för en match i Allsvenskan kommande torsdag. Som nummer 13 har Degerfors lyckats skrapa ihop 25 poäng efter 23 spelade matcher. Med 42 poäng har Elfsborg efter 23 matcher placerat sig på plats plats fyra i Allsvenskan. Båda lagen kommer till matchen med en obesegrad svit bakom sig.

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors vs Elfsborg

  • Degerfors är obesegrade de senaste tre matcherna i rad;
  • Degerfors släppte in i 13 av de senaste 15 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Degerfors senaste åtta av tio matcher;
  • Degerfors nätade i fem av de senaste sju matcherna.
  • Elfsborg nätade i 17 av de senaste 19 matcherna;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Elfsborgs senaste sex av åtta matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Elfsborgs senaste två av fyra matcher;
  • Elfsborg släppte in i fyra av de senaste sex matcherna.

Form: Degerfors mot Elfsborg

Degerfors är svåra att bryta ner

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Degerfors de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Degerfors ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot AIK med siffrorna 2-1. Därefter blev det oavgjort efter en 0-0 match mot Varbergs BoIS FC. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Halmstads BK med 2-1.

Elfsborg är inne i ett bra flow

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Elfsborg som hållit sin nivå. De har inte släppt in ett enda mål på fem matcher och har på senare tid besegrat Stockholm Internazionale med 3-0 i Svenska Cupen, 3-0 mot Djurgården och senast blev det ytterligare en 3-0 vinst mot Sirius.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Elfsborg är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.67.

Degerfors vs Elfsborg Matchhistorik

I det senaste mötet mellan dessa två lag, tog Elfsborg med sig 3 poäng därifrån i en 3-0-seger. Det var enda gången de två lagen möttes i Allsvenskan.

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Degerfors och Elfsborg för närvarande i 17 poäng och nio placeringar. Elfsborg kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Degerfors på torsdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Degerfors är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Degerfors och Elfsborg kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Victor Edvardsen. Han är toppskytt för Degerfors, för närvarande på elva mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Elfsborg har flera målskyttar som nätat den senaste tiden. Sveinn Aron Gudjohnsen har gjort tre, Rasmus Alm två (i samma match) och Johan Larsson (två). Per Frick är deras meste målskytt men har inte gjort mål på de fem senaste matcherna.