Degerfors vs Mjällby bästa odds och match tips

Degerfors kommer att kriga mot Mjällby i runda 17 av Allsvenskan på Stora Valla på lördag. Med 18 poäng efter 16 matcher Degerfors är på plats nummer 11 i Allsvenskan. Mjällby spelar ikapp med 11 poäng från 15 matcher och en ranking som nummer 15 inför deras kommande möte. Det är tuffa tider för både Degerfors och Mjällby i Allsvenskan. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Degerfors VS. Mjällby.

  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Degerfors’s senaste 6 av 8 matcher;
  • Degerfors släppte in i de senaste 7 av 9 matcher;
  • Degerfors har förlorat i de senaste 4 av 6 matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i Degerfors’s senaste 3 matcher i rad.
  • Mjällby vann inte de senaste 10 matcherna i rad;
  • Mjällby vann inte de senaste 8 matcherna i rad på bortaplan;
  • Mjällby har förlorat i de senaste 6 av 7 matcher;
  • Mjällby släppte in i de senaste 12 av 14 matcher.

Form: Degerfors mot Mjällby

Degerfors hoppas på en nystart.

Degerfors tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna för Degerfors förlorade de 3-0 till Elfsborg och sen blev det 3-0 vinst mot Häcken. Den senaste matchen var 3-0 förlust mot Malmö FF.

Det är lite problematiskt för Mjällby

Resultaten har varit under all kritik för Mjällby på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända trenden. I de tre senaste landskamperna för Mjällby gick det så här: den första förlorade de 1-0 till Kalmar FF och sen blev det 2-2 mot Örebro. Den senaste matchen blev 1-0 förlust mot Djurgården.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man tittar på de senaste prestationerna så kanske är BLGM det bästa valet här till odds 1,7.

Degerfors VS. Mjällby Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Degerfors mot Mjällby var ett Allsvenskan möte så sent som 3 Maj 2021 och vi såg Degerfors få till en 1-0 seger.

Tabellställningar i Allsvenskan

Som framgår av Allsvenskan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Mjällby inte kommer att ha någon möjlighet att komma över Degerfors i ligatiteln i närtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Degerfors, som nu är nummer 11 med 18 poäng, kommer att göra sitt bästa för att studsa längre bort från sina motståndare. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Victor Edvardsen. Han är toppskytt för Degerfors, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Mjällby kommer att hoppas att Jacob Bergstroem hittar nätet igen. Han står på 3 mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i 0 av deras 6 senaste matcher.