Deportivo Alaves vs Valencia bästa odds och matchtips

Deportivo Alaves gör sig redo för striden mot Valencia vid Estadio Mendizorroza på söndag, en match i omgång 24 av La Liga. På plats nummer 19 i La Liga har Deportivo Alaves spelat ihop 17 poäng efter 23 matcher. Med 30 poäng befinner sig Valencia på plats 11 i tabellen med 23 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Deportivo Alaves. De skulle dock kunna skrälla mot Valencia.

Våra tips

Statistik och fakta för Deportivo Alaves vs Valencia i La Liga

 • Deportivo Alaves har inte vunnit 12 av 14 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Deportivo Alaves har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Deportivo Alaves har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • I 10 av de senaste 12 matcherna Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Valencia har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
 • Valencia har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Valencia har vunnit 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • Valencia har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste bortamatcher
 • Deportivo Alaves har släppt in i de senaste 14 matcherna mot Valencia i rad
 • I 10 av de senaste 11 matcherna Deportivo Alaves har spelat mot Valencia har båda lagen gjort mål
 • Deportivo Alaves har inte vunnit 15 av de 17 senaste matcherna mot Valencia
 • I 10 av de senaste 12 av Deportivo Alavess matcher mot Valencia var antalet mål över 2.5
 • I 9 av de senaste 10 av Deportivo Alavess hemmamatcher mot Valencia var antalet mål under 3.5

Form: Deportivo Alaves mot Valencia

Deportivo Alaves har stora problem

Stämningen i Deportivo Alaves är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Deportivo Alaves har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 4-0 mot Real Betis, innan Barcelona besegrade dem med 1-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Elche tog hem en seger med 3-1.

Valencia har stora problem

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Valencia eftersom de håller sin nivå. Valencia ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Cadiz med 2-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 0-0 i en oavgjord match mot Real Sociedad. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 1-1 och därmed alltså oavgjort mot Athletic Bilbao.

Det ser ut som en jämn match, men Valencia verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Deportivo Alavess.

Deportivo Alaves vs Valencia Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Valencia och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-0. Deportivo Alaves tar sig an Valencia med 2-3-5 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. I den föregående 10 matcher mellan Deportivo Alaves och Valencia kom över 2,5 mål upp 8 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 9 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 13 poäng. Även om Deportivo Alaves inte kommer att ha en möjlighet att komma över Valencia i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Valencia, som nu ligger på 11 med 30 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Joselu är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Deportivo Alaves kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Valencia ställa hoppet till Goncalo Guedes att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.