Ecuador vs Senegal – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Ecuador gör sig redo för drabbningen mot Senegal kommande tisdag på Khalifa International Stadium. En match där det ska avgöras vilka som går vidare från gruppen.

Ecuador står på fyra poäng och behöver minst en poäng då Senegal står på tre poäng.

Efter förra prestationen mot Holland skulle vi inte bli överraskade om sydamerikanerna slutar etta i gruppen.

Senegal saknar Sadio Mane och har inte riktigt kommit upp till den nivå som behövs för att ta nästa steg.

Våra tips

Ecuador vs Senegal Statistik

 • I 22 av Ecuadors senaste 24 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I 14 av Ecuadors senaste 15 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Ecuador har inte förlorat 16 av sina senaste 17 matcher
 • I 6 av Ecuadors senaste 8 matcher var antalet av mål under 1.5
 • Ecuador har inte släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna
 • Senegal har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
 • Senegal har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
 • I 6 av Senegals senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I 3 av Senegals senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Senegal har släppt in på de senaste 3 matcherna
   

Ecuador vs Senegal Preview

Ecuador ser starka ut.

Ecuador går in i den kommande matchen som obesegrade i de senaste tre, som började med oavgjort 0-0 mot Irak. De fortsatte med att besegra Qatar 0-2, och sedan delade man på bytet mot Nederländerna efter oavgjort 1-1. Ecuador är inget målglatt lag nuförtiden, efter att hittat nät sju gånger i sina senaste tio matcher. Det ger ett snitt på endast 0.7 goals per match, där de även släppte in fem mål. Man lyckades hålla nollan sju gånger.

Senegal är tveksamma.

Senegal samlade fyra poäng från nio möjliga i de senaste matcherna. Mötet med Iran bjöd på 1-1, vilket följdes upp med en 0-2-förlust mot Nederländerna. Den senaste matchen lyckades man vinna mot Qatar med 1-3. Senegal gjorde 24 mål, släppte in 17 och höll nollan tre av sina senaste tio matcher.

Tabellställningar i VM

Efter att ha plockat fyra poäng från de två första VM-matcherna, har Ecuador som mål att fortsatt vara obesegrade. Självklart vill man hålla farten och utmana om toppplaceringen i gruppen. Senegal går in i sin tredje gruppspelsmatch med tre poäng och behöver vara fokuserade om man vill kvalificera sig till nästa omgång.

Ecuador tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade sex och åkte på ett förluster under den här perioden. Senegal vann sex av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i ett av Ecuador’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.4 mål under den här perioden.

Överraskande nog har Ecuador bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Senegal endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Senegal lyckades göra matchens första mål endast i tre av de 10 senaste matcher. Medan Ecuador var först att hitta nät i tre av sina 10 senaste matcher.

Det räcker att kolla på Enner Valencia, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade tre gånger på slutet för Ecuador i VM, medan Boulaye Dia lyckades göra två mål på de sex senaste för Senegal i samma liga. Ingen tvekan att båda är ute efter nya strutar här.