Nederländerna vs Qatar – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Nederländerna tar emot Qatar på Al Bayt Stadium i sin tredje match i VM. En match där vi förväntar oss en övertygande seger för favoriterna.

Efter de två första matcherna av gruppspelet i VM, har Nederländerna fyra poäng som nummer ett, medan Qatar rankas sist på noll poäng. Inför matchen har Holland plats 8 på rankingen samtidigt som motståndarna står som nummer 50.

Nederländerna förväntas vinna sin grupp. De har även en genuin chans till att nå finalen i VM.

Om man tittar på oddsen kan man säga att det vore en skräll om Qatar ens skulle göra mål i den avslutande matchen.

Våra tips

Statistik och fakta för Nederländerna vs Qatar i VM

  • Nederländerna har inte förlorat de senaste 17 matcherna i rad
  • Nederländerna har gjort mål i 29 av de senaste 30 matcherna
  • Nederländerna har vann 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I de senaste 4 Nederländernas matcher, var antalet mål under 2.5
  • Nederländerna har vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
  • I 9 av Qatars senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Qatar har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
  • Qatar har inte förlorat 5 av sina senaste 7 matcher
     

Nederländerna vs Qatar Preview

Nederländerna måste öka tempot.

Nederländerna kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i noll av dessa matcher. Nederländerna gjorde 2.2 mål i snitt i sina senaste tio matcher, med andra ord 22 mål totalt. De släppte in tio, vilket är ett snitt på ett och höll nollan tre gånger.

Qatar har inget att komma med.

Qatar har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 0-1-seger mot Albanien. Det följdes upp med en förlust 0-2 mot Ecuador, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 1-3-torsk mot Senegal. Qatar tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort tre av matcherna och förlorade tre. Qatar gjorde tio mål, släppte in elva och höll nollan fyra times på tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Efter att ha plockat fyra poäng från de två första VM-matcherna, har Nederländerna som mål att fortsatt vara obesegrade. Självklart vill man hålla farten och utmana om toppplaceringen i gruppen. Det har varit en besvikelse i VM så här långt med två förluster för Qatar. Ett av mästerskapets svagaste lag.

Nederländerna tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på noll förluster under den här perioden. Qatar vann fyra av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort tre och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Nederländerna’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av de senaste tio matcherna som Qatar spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde ett mål i snitt under den här tiden. Nederländerna gjorde minst ett mål i sina senaste 17 matcher.

Nederländerna har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio games. Qatar gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Nederländerna lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar.

Att hålla sig till Cody Gakpo ser ut som en bra ide efter att stjärnan gjort mål i båda matcherna. Helt klart Nederländernas mest intressanta spelare i VM så här långt.