Elfsborg mot Degerfors – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

I Allsvenskan-matchen på Borås Arena på söndag ser vi Degerfors möta hemmalaget Elfsborg. Elfsborg städar av det mesta motstånd i Allsvenskan förtillfället. I nuvarande form ska Degerfors på Borås Arena kommande söndag vara ännu ett offer i kön. Med endast två omgångar kvar av Allsvenskan-säsongen, är saker på väg att falla på plats när Elfsborg välkomnar Degerfors till Borås Arena.

Elfsborg går in i nästa Allsvenskan-runda som nummer 1 i tabellen, med 63 poäng så här långt. Med 28 spelade matcher, har Degerfors löst 25 poäng, vilket ger dem plats 15 inför nästa omgång.

Både Elfsborg och Degerfors siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Även om Degerfors släpar efter Elfsborg med tvåsiffrigt kan det ge en rejäl boost i självförtroendet om de slår Allsvenskan-ledaren. Degerfors borde knappast vara ett problem för Elfsborg, som siktar på att befästa sin position i toppen av Allsvenskan-tabellen.

Elfsborg vs Degerfors Statistik

  • Elfsborg har inte förlorat 19 av sina senaste 21 hemmamatcher
  • Elfsborg har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna
  • I 11 av Elfsborgs senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av Elfsborgs senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Elfsborg har vunnit 8 av sina senaste 10 matcher
  • Degerfors har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • I 8 av Degerforss senaste 10 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Degerfors har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
  • Degerfors har inte vunnit de senaste 5 bortamatcherna i rad
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Degerfors har spelat, har båda lagen gjort mål

Elfsborg vs Degerfors Preview

Elfsborg form

I sina tre senaste matcher vann Elfsborg med 0-3 mot Brommapojkarna, slog AIK med 3-0 och slaktade IFK Göteborg 1-2. Elfsborg har tagit 41 poäng från deras 15 möten med lagen från den nedre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta motsvarar 13 vinster efter att ha gjort mål 35 gånger och släppt in nio. Elfsborg har visat stark form hemma på Borås Arena, med fem vinster på de sex senaste i Allsvenskan. De nätade alltså elva gånger och släppte in sex,

Degerfors form

Degerfors har varit mediokra på slutet där man inte vunnit på de tre senaste försöken. Mot Halmstads BK tog de poäng efter 0-0, efter det fick man se sig besegrade av Kalmar FF som vann med 1-3. Senast lyckades de stjäla en poäng efter 1-1 mot Varbergs BoIS FC. Degerfors vann tre matcher och plockade tio poäng från deras 15 möten mot lag från den övre halvan av Allsvenskan. De gjorde 13 mål och släppte in 35. Degerfors har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in tio mål och gjorde fem.

Elfsborg vs Degerfors H2H

Senast lagen mötte varandra gick Elfsborg av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på söndag. Att titta tillbaka på deras senaste nio matcher visar hur svåra lagen är att skilja åt. Gästande Degerfors tog en vinster av de föregående nio matcherna. Värdarna Elfsborg vann sex av dessa, och spelbolagens bästa odds för en hemmavinst ligger på 1.25. Otroligt nog är Degerfors segerlösa i sina senaste 5 matcher mot Elfsborg. Elfsborg lyckades göra minst ett mål i sina 5 senaste möten i Allsvenskan mot Degerfors. I tre av de senaste fem matcher mellan Elfsborg och Degerfors gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste fem matcherna mellan lagen. Elfsborg gjorde ett snitt på 2.8 mål, medan Degerfors snittade 0.6 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Elfsborg’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.1 gånger i dessa matcher.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Elfsborg har varit ganska skrämmande på hemmaplan och vunnit sju av sina 10 senaste matcher, medan man spelade oavgjort två och förlorade ett av dessa matcher. Degerfors vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två av dem och förlorade fem. Elfsborg har settfem av sina 10 senaste matcher på Borås Arena sluta över 2.5 mål. I fem av de 10 senaste på bortaplan för Degerfors gick matchen över 2.5 mål.

Senaste lagnyheter

Elfsborg har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Degerfors endast gjort första målet i tre av de senaste tio matcherna på bortaplan. Elfsborg har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Degerfors.

Även om han bara gjort två mål i sina sex senaste matcher för Elfsborg, har Jeppe Okkels varit viktig så här långt under säsongen med elva mål totalt hittills. Motivationen bör vara på topp mot Degerfors, och ser värd att plocka med på kupongen kommande söndag, beroende på din spelstrategi.