Mjällby vs Brommapojkarna: Bästa oddsen och matchtipsen

Brommapojkarna besöker Strandvallen på söndag för en Allsvenskan-match mot värdlaget Mjällby. Med endast två omgångar kvar av Allsvenskan-säsongen, är saker på väg att falla på plats när Mjällby välkomnar Brommapojkarna till Strandvallen.

Mjällby går in i nästa Allsvenskan-runda som nummer 9 i tabellen, med 38 poäng så här långt. Med 28 spelade matcher, har Brommapojkarna löst 27 poäng, vilket ger dem plats 14 inför nästa omgång.

Både Mjällby och Brommapojkarna siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. En tuff match väntar för Mjällby, som kommer med full respekt till det hot som Brommapojkarna utgör i sin nuvarande form. En seger för Mjällby skulle vara otroligt viktig i deras jakt på att klättra i tabellen.

Mjällby vs Brommapojkarna Statistik

  • I 15 av Mjällbys senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Mjällby har släppt in i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • I 7 av Mjällbys senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Mjällby har förlorat 5 av sina senaste 7 hemmamatcher
  • I 5 av Mjällbys senaste 7 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 10 av Brommapojkarnas senaste 12 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Brommapojkarna har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
  • Brommapojkarna har inte vunnit de senaste 9 matcherna i rad
  • I 7 av de senaste 9 matcherna Brommapojkarna har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Brommapojkarna har förlorat 7 av sina senaste 9 matcher

Mjällby vs Brommapojkarna Preview

Mjällby form

Mjällby har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 1-0 mot AIK, innan man plockade upp ett 1-1-resultat mot Halmstads BK. I den senaste matchen blev det vinst 2-1 mot Häcken. Mjällby har tagit 18 poäng från deras tolv möten med lagen från den nedre halvan av Allsvenskan-tabellen. Detta motsvarar fem vinster efter att ha gjort mål 15 gånger och släppt in elva. Mjällby tog bara två segrar från sex möjliga Allsvenskan-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i noll och förlorade fyra, samtidigt som laget gjorde fem och tappade in nio mål.

Brommapojkarna form

Brommapojkarna fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 0-3 av Elfsborg, efter det vann Sirius med 3-2. Tredje raka förlusten kom sedan mot Djurgården, som vann med 1-2. Brommapojkarna vann fyra matcher och plockade 13 poäng från deras 15 möten mot lag från den övre halvan av Allsvenskan. De gjorde 18 mål och släppte in 31. Brommapojkarna tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Allsvenskan utan seger. Det blev en oavgjord och fem förluster, med 14 insläppta och åtta mål framåt.

Mjällby vs Brommapojkarna H2H

Spela på Brommapojkarna vinna och hålla nollan i sina senaste möten med Mjällby hade varit ett klockrent val. Matcherna slutade med vinst 2-0 i Aprili 2023 och 1-0 i Oktoba 2014. Mjällby går in i matchen mot Brommapojkarna med 2-1-4 i ryggen från deras senaste sju möten. En win-rate på 29% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. I de 4 senaste Allsvenskan-matcherna mellan Mjällby och Brommapojkarna slutade det under 2.5 mål. Punters tittar förmodligen inte efter båda lagen göra mål när Brommapojkarna besöker Mjällby. Minst ett lag lyckades hålla nollan sex gånger i de senaste sju matcherna. Oddsen på att båda lagen inte ska göra mål ligger på 2.16 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt ett gång i de senaste sju matcherna mellan rivalerna. Mjällby med ett snitt på 0.71 mål, och där Brommapojkarna snittade 1.15 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i tre av Mjällby’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Mjällby tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på sex förluster under den här perioden. Brommapojkarna vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade sju. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Mjällby lyckades hålla nollan i ett av matcherna på Strandvallen, höll Brommapojkarna tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Mjällby har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Brommapojkarna endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna.