Elfsborg mot Halmstads BK – Matchförhandsvisning, Tips, Odds

Elfsborg vs Halmstads BK Statistik

  • Elfsborg har gjort mål i 32 av de senaste 34 hemmamatcherna
  • I 15 av Elfsborgs senaste 17 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Elfsborg har inte förlorat 17 av sina senaste 19 hemmamatcher i Allsvenskan
  • Elfsborg har gjort mål i 21 av de senaste 23 hemmamatcherna i Allsvenskan
  • I 9 av Elfsborgs senaste 10 hemmamatcher i Allsvenskan var antalet av mål över 2.5
  • I de senaste 5 Halmstads BKs matcher, var antalet mål över 2.5
  • I de senaste 5 Halmstads BKs matcher i Allsvenskan, var antalet mål över 2.5
  • Halmstads BK har inte vunnit 10 av sina senaste 12 bortamatcher i Allsvenskan
  • Halmstads BK har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna i Allsvenskan
  • I 4 av de senaste 5 matcherna Halmstads BK har spelat, har båda lagen gjort mål

Elfsborg vs Halmstads BK H2H

Elfsborg vann de två senaste mötena med Halmstads BK, då de följde upp en 6-1-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 1-0. Elfsborg har varit något mer framgångrika än Halmstads BK under de senaste mötena. Med en fördel på 6-2-2 inför kommande match har spel på Elfsborg visats sig vara den mest lönsamma vägen att gå. Spelbolagens bästa odds för en hemmaseger ligger på 1.33. Elfsborg har läst av Halmstads BK perfekt på slutet då de vunnit 5 av sina senaste 6 matcher mot den kommande motståndaren. Elfsborg lyckades göra minst ett mål i sina 7 senaste möten i Allsvenskan mot Halmstads BK. Senaste mötena mellan Elfsborg och gästande Halmstads BK har varit actionfyllda men saknat mål. Backa under 2.5 mål har varit vinnande inte mindre än sju gånger i de senaste tio matcherna. Bästa pris på under 2.5 finns till 2.20 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Elfsborg med ett snitt på 1.9 mål, och där Halmstads BK snittade 0.8 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande fem gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sju av Elfsborg’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden.

Elfsborg vs Halmstads BK Preview

Elfsborg form

Elfsborg presterar just nu upp och ner efter förlust mot Djurgården med 2-0, innan det vinst med 6-1 mot AIK. Sedan var man tillbaka på förlorarspåret efter 2-1-nederlag mot GAIS. Elfsborg har tagit sex poäng i deras fem matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann två av dessa matcher med tio mål mot nio.

Halmstads BK form

Det är allt eller inget för Halmstads BK efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-3 mot Mjällby som de svarade med att slå Häcken 3-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 2-0 mot Djurgården. Halmstads BK tog sex poäng från sina fyra matcher mot lag från den övre halvan av Allsvenskan-tabellen. De vann två, gjorde sex mål och släppte in sex. I de sex senaste bortamatcherna i Allsvenskan, vann Halmstads BK två, samtidigt som man även spelade en oavgjord. De fick utstå tre defeats här med en målskillnad på 13 mål insläppta och åtta gjorda.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Elfsborg tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Halmstads BK vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade fem. Målen flödar just nu för Elfsborg på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till två gånger för Halmstads BK i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Elfsborg har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Halmstads BK har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Elfsborg har gjort mål i 16 raka hemmamöten med Halmstads BK.