Empoli vs Spezia: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Empoli möter nedflyttningshotade Spezia på Stadio Carlo Castellani i 22 av Serie A i en match som sparkar igång på lördag. Besökarna har mycket mer på spel, men brister i kvaliten.

Värdarna är just nu på plats 10 i Serie A med 26 poäng efter 21 omgångar. Spezia släpar efter på 18 poäng, vilket ger dem plats 17 i tabellen inför drabbningen.

Spezia fick ordentligt med stryk i förra omgången och hoppas kunna ta revansch kommande lördag. Fördel hemmalaget i vår mening som blir spelet.

Statistik och fakta för Empoli vs Spezia i Serie A

  • I 15 av Empolis senaste 17 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 12 av Empolis senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Empoli har inte förlorat 9 av sina senaste 11 matcher
  • Empoli har gjort mål i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • Empoli har inte förlorat 7 av sina senaste 8 hemmamatcher
  • Spezia har förlorade de senaste 3 matchernai rad utan att göra mål
  • Spezia har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Spezia har släppt in i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
  • I 10 av Spezias senaste 12 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Spezia har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål

Empoli vs Spezia Preview

Empoli form

I sina tre senaste matcher har Empoli slagit Inter 0-1, spelat oavgjort 2-2 mot Torino, och förlorat 2-0 mot Roma. Empoli har tagit 16 poäng från deras tio möten med lagen från den nedre halvan av Serie A-tabellen. Detta motsvarar fyra vinster efter att ha gjort mål nio gånger och släppt in nio. Empoli tog fyra segrar i sina sex senaste Serie A-matcher på Stadio Carlo Castellani. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in fyra och gjorde sju mål.

Spezia form

Spezia fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 0-2 av Roma, efter det vann Bologna med 2-0. Tredje raka förlusten kom sedan mot SSC Napoli, som vann med 0-3. Spezia vann två matcher och plockade nio poäng från deras tolv möten mot lag från den övre halvan av Serie A. De gjorde åtta mål och släppte in 22. I de sex senaste bortamatcherna i Serie A, vann Spezia två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på åtta mål insläppta och fyra gjorda.

Empoli vs Spezia H2H

Senast lagen mötte varandra gick Spezia av planen som 1-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på lördag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Empoli tog två wins i sina senaste tio matcher mot Spezia. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.40. I de 3 senaste Serie A-matcherna mellan Empoli och Spezia slutade det under 2.5 mål. Båda lagen gjorde mål ett gång i de senaste tre matcherna mellan Empoli och Spezia.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Empoli’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Spezia spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.1 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Serie A

Empoli tog samtliga tre poäng sex gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på två förluster under den här perioden. Spezia vann tre av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade sju. Båda lagen gjorde mål i fyra av de 10 senaste matcherna för Empoli. Båda lagen hittade även nät två gånger i de senaste 10 matcherna för Spezia.

Senaste lagnyheter

Empoli har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Överraskande nog har Spezia endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Spezia har misslyckats göra mål i 3 raka matcher.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Serie A visar att Empoli ställer hoppet till en formstark Razvan Marin när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är M’Bala Nzola en av de mest avgörande spelarna i Spezia den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande lördag.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Empoli, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Mattia Destro och Lorenzo Tonelli finns bland de två spelarna som saknas för Empoli kommande lördag.

Jeroen Zoet kommer inte att följa med Spezia denna gång, då de måste rehabba en skada.