England vs Iran – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

England och Iran öppnar VM-turneringen mot varandra på måndag. Matchen kommer spelas på Khalifa International Stadium.

Eftersom detta är öppningsmatchen i VM-gruppspelet för England och Iran är det svårt att säga hur lagen står, men visst ska The Lions ta detta utan större bekymmer. England går in i nästa match med nummer 5 i FIFA world ranking. Det lämnar ett ordentligt glapp till Iran, som i sin tur är rankade 20 i världen.

På väg in i deras första match i turneringen måste man säga att England på förhand är favoriter att vinna gruppen.

Iran rankas som stora favoriter hos spelbolagen att lämna VM innan det roliga börjar. De har troligtvis inte tillräcklig kvalite att överraska.

Våra tips

Statistik och fakta för England vs Iran i VM

  • England har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • I 6 av Englands senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
  • England har släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna
  • I de senaste 15 Irans matcher, var antalet mål under 3.5
  • Iran har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
  • Iran har inte förlorat 19 av sina senaste 21 matcher
  • I 7 av Irans senaste 8 matcher var antalet av mål under 2.5
     

England vs Iran Preview

Englands form har varit tveksam.

England tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade tre av matcherna, och förlorade tre. England är övertygade om att de kommer göra mål i sitt nästa uppdrag i VM, då de visat upp mycket fina siffror från sina tidigare tio matcher. Värdarna nätade 2.4 mål i snitt per match, eller 24 mål totalt, medan man släppte in elva vilket ger ett snitt på 1.1 per match. De lyckades med fyra hållna nollor under vägen.

Iran med blandade resultat.

Det är svårt att veta var Iran står inför denna premiär. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Uruguay med 1-0, efter det kryssa 1-1 mot Senegal. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Nicaragua med 1-0. Iran gjorde elva mål, släppte in sju och lyckades hålla nollan sex times i sina senaste tio matcher.

Tabellställningar i VM

Tre poäng ser självklart ut för England, när de öppnar turneringen på Khalifa International Stadium. Det skulle vara en stor överraskning att se dem tappa poäng med tanke på hur stora favoriter man är här. Som öppningsmatch kunde inte Iran fått ett tuffare motstånd i detta VM. Här skulle en liten förlust ses som en triumf.

I sina 10 senaste matcher vann England fyra gånger, spelade oavgjort tre och förlorade tre gånger. Iran tog sex segrar, ett oavgjorda och tre förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av England’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

England gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Iran gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. Av de senaste 10 matcherna gjorde Iran öppningsmålet sex gånger, medan deras motståndare gjorde första i tre av sina 10 senaste.

Harry Kane har sett strålande ut denna säsong och är tillsammans med Taremi i Iran de två stora anfallsstjärnorna.