Senegal vs Nederländerna – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Senegal möter Nederländerna på måndag. Med match på Al Thumama Stadium är detta första av tre matcher i VM-gruppspelet.

Då vi befinner oss i öppningsrundan av VM-gruppspelet ser vi lagen göra upp om de första poängen. Senegal har plats nummer 18 i FIFA world ranking, medan Nederländerna går in kommande måndag som nummer 8.

Att vinna sin grupp kan vara för mycket att förvänta sig, men det skulle vara en överraskning om Senegal fick packa väskorna innan slutspelet. De bör åtminstone kunna nå åttondelen.

Innan avspark är Nederländerna starka favoriter att toppa gruppen enligt oddsen hos spelbolagen.

Våra tips

Senegal vs Nederländerna Statistik

 • Senegal har gjort mål på de senaste 12 matcherna
 • Senegal har inte förlorat 10 av sina senaste 12 matcher
 • I 5 av Senegals senaste 6 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Senegal har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
 • I 3 av Senegals senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Nederländerna har inte förlorat 27 av sina senaste 29 matcher
 • Nederländerna har gjort mål i 27 av de senaste 28 matcherna
 • Nederländerna har vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Nederländerna har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Nederländerna har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
   

Senegal vs Nederländerna Preview

Senegal utan Sadio Mane.

Senegal kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förluster i två av dessa matcher. Senegal är i strålande form när det kommer till målskyttet med 33 mål i sina senaste tio matcher. Det blir ett snitt på 3.3 per match. De lyckades hålla nollan i fyra av dessa, och släppa in 24 goals för ett snitt på 2.4 per match.

Nederländerna har haft en strålande period.

Nederländerna är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Wales slog man med 3-2, efter det fick Polen känna på en 0-2-torsk. Belgien var det senaste offret efter en 1-0-vinst för Nederländerna. Nederländerna vann sju av sina 10 senaste matcher, samt kryssade tre i en period där man undvek förlust helt. Nederländerna gjorde 23 mål, släppte in elva och höll nollan tre av sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Då öppningsmatcherna fortsätter, kunde inte Senegal fått ett tuffare motstånd i denna VM-turnering. På Al Thumama Stadium får en knapp förlust betraktas som en liten triumf.

Senegal tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på två förluster under den här perioden. Nederländerna vann sju av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort tre och förlorade noll.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Senegal’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 3.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.3 mål under den här perioden. Nederländerna gjorde minst ett mål i sina senaste 15 matcher.

Senegal gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Nederländerna har gjort första målet i imponerande sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Senegal lyckades öppna målskyttet endast i tre av de 10 senaste matcherna som spelades. Medan Nederländerna slog till först i åtta av sina 10 senaste.

Nederländerna hoppas Memphis Depay kan göra skada mot de kommande motstådarna och öka de tre VM-mål från de sex senaste matcherna från tidigare turnering.

Senegal ser ut att sakna stora Stjärnan Sadio Mane, vilket är otroligt tungt slag och man får fokusera på defensiven här.