England vs Senegal – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Spänningen ökar när vi är i utslagsstadiet av VM med England och Senegal som gör upp på Al Bayt Stadium. Kommande 1/8-matchen sparkar igång kommande söndag.

England och Senegal jobbade sig igenom respektiva grupp och möts nu i 1/8 av VM. Båda har såklart väldigt hög motivation i jakten på titeln. England har plats nummer 5, medan Senegal går in i matchen kommande söndag som nummer 18 på FIFA world ranking.

På väg in i deras första match i turneringen måste man säga att England på förhand är stora favoriter att ta sig vidare.

Afrikanska mästarna har visat ett stabilt intryck så här långt, men nu tar det stopp.

Våra tips

England vs Senegal Statistik

  • England har inte vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
  • England har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
  • I 3 av Englands senaste 4 matcher var antalet av mål över 2.5
  • Senegal har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Senegal har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
  • I 7 av Senegals senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Senegal har vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Senegal har spelat, har båda lagen gjort mål
     

England vs Senegal Preview

England form

England ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Iran med 6-2, innan de fick oavgjort 0-0 mot USA. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Wales 0-3. England tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade fyra av matcherna, och förlorade tre.

Senegal form

Senegal ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Nederländerna blev det förlust efter 0-2, men de reste sig snabbt och vann mot Qatar i en 1-3-match. De följde upp vinsten med en ny 1-2-seger mot Ecuador i den senaste matchen. Senegal gjorde 23 mål, släppte in 14 och höll nollan tre times i sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

England går in i nästa match som små favoriter med gott självförtroende. De har inga tankar på att lämna detta VM redan nu. Gå vidare till nästa omgång ser så gott som klart ut för England då de går in i matchen som stora favoriter. De kommer säkert hålla fokus i defensiven för att säkra nytt avacemang utan allt för stora svårigheter.

England tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Senegal vann sju av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort ett och förlorade två.

Över 2.5 mål gjordes i fem av England’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.3 gånger i dessa matcher.

England gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Senegal gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Senegal lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Boulaye Dia visar bra form just nu för Senegal, då han gjorde ett mål på sina sex senaste matcher i VM. Gästerna hoppas mer på honom mot England, som är stora favoriter på söndag. Att hålla sig till Marcus Rashford ser också lovande ut då han gjort tre mål i sina senaste VM-matcher.