Nederländerna vs USA – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Nederländerna och USA gör upp i den första åttondelen på lördag. Förstnämnda är favoriter, men vi höjer ett varningens finger för motståndaren som stundtals spelat fin fotboll i VM.

Cody Gakpo har övertygat för Nederländerna så här långt och blir fortsatt viktig i jakt på plats i nästa runda. USA lutar sig mot Chelsea-spelaren Pulisic som kommit igång och är vital för laget.

Våra tips

Nederländerna vs USA Statistik

 • Nederländerna har inte förlorat de senaste 18 matcherna i rad
 • Nederländerna har gjort mål i 30 av de senaste 31 matcherna
 • Nederländerna har vann 4 i de senaste 5 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I de senaste 5 Nederländernas matcher, var antalet mål under 2.5
 • Nederländerna har vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • I 19 av USAs senaste 21 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I de senaste 6 USAs matcher, var antalet mål under 2.5
 • USA har inte förlorat 11 av sina senaste 13 matcher
 • I 3 av USAs senaste 4 matcher var antalet av mål under 1.5
 • USA har inte vunnit 5 av sina senaste 6 matcher
   

Nederländerna vs USA Preview

Nederländerna form

Nederländerna ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Senegal med 0-2, innan de fick oavgjort 1-1 mot Ecuador. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Qatar 2-0. Nederländerna kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i noll av dessa matcher. Nederländerna är övertygade om att de kommer göra mål i sitt nästa uppdrag i VM, då de visat upp mycket fina siffror från sina tidigare tio matcher. Värdarna nätade två mål i snitt per match, eller 20 mål totalt, medan man släppte in åtta vilket ger ett snitt på 0.8 per match. De lyckades med fyra hållna nollor under vägen.

USA form

USA ctog fem poäng i de tre senaste matcherna, vilket startade med ett 1-1-kryss mot Wales. Det följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat mot England, den här gången 0-0, tillsist utklassade man Iran med 0-1. USA tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort fem av matcherna och förlorade två.

Tabellställningar i VM

Nederländerna går in i nästa match som små favoriter med gott självförtroende. De har inga tankar på att lämna detta VM redan nu. USA är även dom i gott slag och ska ej räknas bort i detta möte.

I sina 10 senaste matcher vann Nederländerna sju gånger, spelade oavgjort tre och förlorade noll gånger. USA tog tre segrar, fem oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Nederländerna’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på två mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden. Nederländerna gjorde minst ett mål i sina senaste 18 matcher.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Nederländerna gjorde ett snitt på två mål, medan USA snittade 1.25 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger.

Nederländerna har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio games. Överraskande nog har USA endast gjort första målet i två av de senaste tio matcherna på bortaplan. Nederländerna lyckades med fyra vinster utan att släppa in mål i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar.

Cody Gakpo har fem strutar på sex VM-matcher för Nederländerna, som kommer lita på hans form, när man möter USA. Besökarna hoppas på Jordan Morris, som gjort ettVM-mål.