Espanyol vs Celta Vigo: Bästa oddsen och matchtipsen

Vi riktar blickarna mot Espanyol och Celta Vigo, då lagen drabbar samman på RCDE Stadium kommande lördag i något som troligtvis kommer bli en spännande La Liga match.

Med 3 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Espanyol-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt eller förbereda sig på ett nytt svagt resultat, när de möter Celta Vigo på hemmaplan. Tre poäng för Espanyol kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i La Liga. En svår uppgift väntar dock när gästerna har hittat formen.

Statistik och fakta för Espanyol vs Celta Vigo i La Liga

  • Espanyol har gjort mål i 13 av de senaste 14 matcherna
  • I 6 av de senaste 7 hemmamatcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Espanyol har gjort mål i 12 av de senaste 13 hemmamatcherna
  • Espanyol har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 10 av Celta Vigos senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Celta Vigos senaste 9 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Celta Vigo har inte förlorat 7 av sina senaste 9 matcher
  • Celta Vigo har inte förlorat 7 av sina senaste 9 bortamatcher
  • I 4 av Celta Vigos senaste 5 bortamatcher var antalet av mål under 2.5

Espanyol vs Celta Vigo Preview

Espanyol form

Espanyol har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 2-1-seger mot Mallorca. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 2-1 mot Real Valladolid, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 3-1-förlust mot Real Madrid. Espanyol tog bara två segrar på de sex senaste La Liga-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde åtta och släppte in åtta mål.

Celta Vigo form

Celta Vigo ser ut att vara i bra form och hoppas fortsätta på den obesegrade trenden. I de tre senaste matcherna inledde man först med att slå Real Valladolid med 3-0, efter det kryssa 0-0 mot Osasuna. De var sedan tillbaka som vinnare när man vann mot Rayo Vallecano med 3-0. I de sex senaste bortamatcherna i La Liga, vann Celta Vigo två, samtidigt som man även spelade tre oavgjords. De fick utstå en defeat här med en målskillnad på fem mål insläppta och sex gjorda.

Espanyol vs Celta Vigo H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Espanyol spelade mot Celta Vigo. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Espanyol tog tre wins i sina senaste tio matcher mot Celta Vigo. De sistnämnda lyckades ta en vinst i dessa tio möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.20. Endast en gång i sina senaste 10 möten förlorade Espanyol mot Celta Vigo. Espanyol gjorde minst ett mål i 9 av sina 10 senaste matcher i La Liga mot Celta Vigo. Då båda lagen hittat nät åtta gånger i sina senaste tio matcherna, skulle det gett bra profit att ha spelat BLGM. Odds på att båda lagen gör mål här hittar ni till bästa odds på 2.00 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Espanyol gjorde i snitt 1.3 mål, medan Celta Vigo snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel åtta gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Espanyol’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Espanyol tog blygsamma fyra segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev två förluster. Celta Vigo vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade tre av matcherna under denna period. Celta Vigo vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Espanyol gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Celta Vigo har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Celta Vigo har hållt nollan i 3 raka matcher.

Det är svårt att inte titta på Martin Braithwaite när man letar efter en skytt. Han verkar vara på en stark svit och har träffat målet fyra gånger för Espanyol på sina sex senaste matcher. Hans säsongssaldo är för närvarande åtta mål.

Vi tar en titt på gästerna nu. fyra har lyckats träffa målet fyra gånger på det senaste halvdussinet matcher för Celta Vigo. Därför kan man lugnt säga att han kommer att försöka lägga till sin säsongssiffra av åtta mål här igen.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Espanyol, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Keidi Bare och Adria Pedrosa finns bland de två spelarna som saknas för Espanyol på lördag.