Rayo Vallecano vs Girona: Bästa oddsen och matchtipsen

Girona åker till Rayo Vallecano på lördag för en match i La Liga.

Hemmalaget kliver in i omgång 26 som nummer 7 i ligan med 35 poäng på kontot så här långt. Efter 25 rundor spelade, har Girona samlat ihop 30 poäng, som placerar dem på 12 i tabellen.

Medan Rayo Vallecano kan närma sig topp 6 med en vinst här, hoppas Girona vinna mark i de lägre regionerna. Det första scenariot känns klart troligare här än det andra.

Statistik och fakta för Rayo Vallecano vs Girona i La Liga

  • I de senaste 11 Rayo Vallecanos matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 8 av Rayo Vallecanos senaste 9 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 11 av Rayo Vallecanos senaste 13 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 4 Rayo Vallecanos hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • Rayo Vallecano har inte förlorat 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • Girona har släppt in i 30 av de senaste 32 matcherna
  • Girona har släppt in i 16 av de senaste 17 bortamatcherna
  • I de senaste 3 Gironas matcher, var antalet mål över 4.5
  • I de senaste 3 matcherna i rad Girona har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 3 Gironas matcher, var antalet mål över 3.5

Rayo Vallecano vs Girona Preview

Rayo Vallecano form

Ett oavgjort resultat är det bästa som Rayo Vallecano har att visa från sina tre senaste matcher, där de åkte på förlust 1-0 motCadiz. Ett 0-0-kryss mot Athletic Bilbao följt av en ny förlust, 3-0 mot Celta Vigo. Rayo Vallecano har tagit 26 poäng från deras 15 möten med lagen från den nedre halvan av La Liga-tabellen. Detta motsvarar sju vinster efter att ha gjort mål 20 gånger och släppt in 14. Rayo Vallecano klarade endast av att ta en seger av sex möjliga på Campo de Futbol de Vallecas i La Liga. De spelade oavgjort i tre och förlorade två av dessa matcher, där de nätade fyra och släppte in fem mål.

Girona form

Girona har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 2-3-seger mot Athletic Bilbao. Det följdes upp med en förlust 3-2 mot Getafe, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 0-1-torsk mot Atletico Madrid. Girona vann två matcher och plockade tio poäng från deras tolv möten mot lag från den övre halvan av La Liga. De gjorde 15 mål och släppte in 20. I sina sex senaste bortamatcher i La Liga, tog Girona två vinster, medan man spelade lika i en draw och åkte på tre defeats förluster. Man hade en målskillnad på elva insläppta och gjorde nio mål framåt.

Rayo Vallecano vs Girona H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Rayo Vallecano spelade mot Girona. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Rayo Vallecano tog fyra wins i sina senaste tio matcher mot Girona. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.30. I två av de senaste tre matcher mellan Rayo Vallecano och Girona gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste tre matcherna mellan lagen. Rayo Vallecano gjorde ett snitt på ett mål, medan Girona snittade 2.01 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i två av Rayo Vallecano’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.6 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Rayo Vallecano tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på två förluster under den här perioden. Girona vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade fem. Rayo Vallecano gjorde matchens första mål i endast tre av de 10 senaste på Campo de Futbol de Vallecas. Medan Girona inledde målskyttet i fyra av sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Rayo Vallecano har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Girona har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Rayo Vallecano har misslyckats göra mål i 3 raka matcher.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i La Liga visar att Rayo Vallecano ställer hoppet till en formstark Florian Lejeune när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Valentin Castellanos en av de mest avgörande spelarna i Girona den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande lördag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Reinier, Javier Hernandez, Juanpe och Ibrahima Kebe.