Espanyol vs Real Sociedad: Bästa oddsen och matchtipsen

Espanyol kommer att ta sig an gästande Real Sociedad på RCDE Stadium i La Liga på måndag.

Medan gästerna nu är trea i La Liga efter ha samlat 39 poäng på 20 rundor, ligger hemmalaget efter på 21 poäng. Detta placerar dem på plats 15 i tabellen efter 20 omgångar spelade.

Espanyol jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Real Sociedad, men oddsen är inte på deras sida. Stämmer det något för Sociedad denna kväll så ska tre poäng in på kontot i jakten på toppen.

Statistik och fakta för Espanyol vs Real Sociedad i La Liga

  • I 6 av de senaste 8 matcherna Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Espanyol har inte förlorat 8 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Espanyol har gjort mål i 10 av de senaste 11 hemmamatcherna
  • Espanyol har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna
  • Espanyol har släppt in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • I 11 av Real Sociedads senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Real Sociedad har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
  • I 7 av Real Sociedads senaste 8 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I de senaste 5 Real Sociedads bortamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 9 av Real Sociedads senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5

Espanyol vs Real Sociedad Preview

Espanyol form

Det har varit blandade resultat för Espanyol i deras tre senaste matcher, då de först slog Real Betis med 1-0. Det följdes upp med en svag 3-1-förslust mot Almeria, och innan det i mötet medOsasuna fick man nöja sig med 1-1 oavgjort. Espanyol tog bara två segrar från sex möjliga La Liga-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i tre och förlorade en, samtidigt som laget gjorde sju och tappade in sex mål.

Real Sociedad form

Real Sociedad tog endast en poäng i de tre senaste matcherna. De gjorde en blek insats efter 1-0-förlusten mot Barcelona efter det oavgjort 0-0 mot Real Madrid. De åkte på förlust återigen när Real Valladolid tog en 0-1-vinst. Real Sociedad noterade 13 poäng efter fyra vinster från sina sex matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde åtta mål, men släppte in fem. Real Sociedad tog sig igenom de sex senaste bortamatcherna i La Liga med fyra vinster. Det blev även en oavgjord och en förlust med åtta mål framåt och tre insläppta.

Espanyol vs Real Sociedad H2H

Senast lagen mötte varandra gick av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Allt som allt har Real Sociedad bra resultat mot Espanyol under tidigare säsonger med övertag på 6-1-3 inför den här matchen. Spelbolagen har Real Sociedad att vinna denna match till högsta odds på 2.20. Espanyol gjorde minst ett mål i 10 av sina 11 senaste matcher i La Liga mot Real Sociedad. Spela på att båda lagen ska göra mål i de senaste matcherna mellan Espanyol och Real Sociedad skulle givit dig en godkänd vinst. Båda lagen hittade vägen till målet sju gånger av sina senaste tio matcher. Bästa odds på att båda gör mål här finns till 2.05 hos spelbolagen.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Espanyol gjorde ett snitt på 1.2 mål, medan Real Sociedad snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Espanyol’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.3 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i två av de senaste tio matcherna som Real Sociedad spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.6 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Espanyol tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fem och åkte på två förluster under den här perioden. Real Sociedad vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett och förlorade två. Målen flödar just nu för Espanyol på hemmaplan, och åt båda håll. Båda lagen hittade nät i sju av de 10 senaste matcherna här. I kontrast till tre gånger för Real Sociedad i de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Espanyol har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Real Sociedad gjorde första målet i sju gånger i de senaste tio matcherna. Espanyol har gjort mål i 5 raka hemmamöten med Real Sociedad.

Joselu har varit en produktiv målskytt den här säsongen, och han toppar listan för , som hoppas att han ska göra mål igen.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Espanyol, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Keidi Bare och Adria Pedrosa finns bland de två spelarna som saknas för Espanyol på måndag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Alex Sola, Carlos Fernandez, Umar Sadiq och Martin Merquelanz.