Espanyol vs Sevilla: Bästa oddsen och matchtipsen

Övre halvan mot den undre när Sevilla förbereder sig för att möta Espanyol i La Liga. På plats nummer 14 i La Liga har Espanyol spelat ihop 28 poäng efter 24 matcher. Med 50 poäng befinner sig Sevilla på plats 2 i tabellen med 24 spelade matcher. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Espanyol. De skulle dock kunna skrälla mot Sevilla.

Våra tips

Statistik och fakta för Espanyol vs Sevilla i La Liga

 • I de senaste 11 matcherna i rad Espanyol har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Espanyol har släppt in i de senaste 13 matcherna i rad
 • Espanyol har gjort mål i de senaste 11 matcherna i rad
 • Espanyol har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
 • Sevilla har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Sevilla har inte förlorat 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Sevilla har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Sevilla har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Espanyol har inte vunnit 18 av de 20 senaste matcherna mot Sevilla
 • Espanyol har släppt in i 19 av de senaste 21 matcherna mot Sevilla
 • Espanyol har förlorat 5 av de 6 senaste matcherna mot Sevilla
 • I 6 av de senaste 7 av Espanyols matcher mot Sevilla var antalet mål under 3.5
 • I 16 av de senaste 18 av Espanyols matcher mot Sevilla var antalet mål över 1.5

Form: Espanyol mot Sevilla

Espanyol är desperata efter poäng

Resultaten har varit katastrofala för Espanyol på senare tid. Därför är man desperata att vinna kommande match. Espanyol har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 4-1 mot Real Betis och Athletic Bilbao. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 2-2 mot Barcelona vilket gav en poäng.

Sevilla letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Sevilla eftersom de håller sin nivå. Sevilla ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Osasuna, innan de besegrade Elche med 2-0 och sedan Dinamo Zagreb med 3-1.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Espanyol är det självklart att satsa på Sevilla till odds 2.33.

Espanyol vs Sevilla Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Sevilla och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Espanyol tar sig an Sevilla med 2-2-6 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Espanyol och Sevilla blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Espanyol och Sevilla för närvarande i 22 poäng och 12 placeringar. Sevilla kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Espanyol kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Espanyol är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Espanyol och Sevilla kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Alejandro Gomez när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 3 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Sevilla.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Espanyol är Raul de Tomas spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.