Everton vs Aston Villa bästa odds och matchtips

Everton gör sig redo för striden mot Aston Villa vid Goodison Park kommande lördag, en match i omgång 23 av Premier League. Everton är placerade på plats 16 i Premier League med 19 poäng efter 19 spelade omgångar. Aston Villa ligger på plats 13 i tabellen med 23 poäng efter 19 spelade matcher. Både Everton och Aston Villa har varit besvikna över resultaten den senaste tiden i Premier League. Båda kommer därför att leta efter en moraliskt stärkande match för att undvika ytterligare besvikelse.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Aston Villa i Premier League

 • I de senaste 7 matcherna i rad Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Everton har inte vunnit 12 av 14 av deras senaste matcher
 • Everton har gjort mål i de senaste 7 matcherna i rad
 • Aston Villa har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Aston Villa har förlorat 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • Aston Villa har inte vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Aston Villa har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Aston Villa har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har gjort mål i de senaste 11 hemmamatcherna mot Aston Villa i rad
 • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Everton har spelat mot Aston Villa har båda lagen gjort mål
 • I 9 av de senaste 11 av Evertons hemmamatcher mot Aston Villa var antalet mål över 2.5
 • Everton har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna mot Aston Villa
 • Everton har inte förlorat 8 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Aston Villa

Form: Everton mot Aston Villa

Everton har stora problem

Stämningen i Everton är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Everton är bara en poäng ifrån att vara helt utan positiva resultat i sina senaste tre matcher. De förlorade med 3-2 mot Brighton innan det blev oavgjort efter en (2-2)-match mot Hull. Sedan hamnade man återigen i förlustkolumnen när Norwich besegrade dem med 2-1.

The Villans hoppas på en nystart.

Stämningen i Aston Villa är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Aston Villa har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Brentford och Manchester United. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 2-2 mot Manchester United vilket gav en poäng.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Everton vs Aston Villa Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann The Villans och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-0. Everton har vunnit 40%, medan Aston Villa har vunnit 40% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 4-2-4. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcher mellan Everton och Aston Villa. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Everton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Aston Villa i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Aston Villa, som nu ligger på 13 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Demarai Gray är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Everton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Aston Villa ställa hoppet till Jacob Ramsey att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.