Brighton vs Chelsea bästa odds och matchtips

Chelsea är favorittippade kommande tisdag mot The Seagulls i Premier League. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i The American Express Community Stadium. Brighton ligger på plats 8 i Premier League med 28 poäng efter att ha spelat 20 matcher. Avståndet till The Blues är 15 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 2 i tabellen efter 22 omgångar. The Blues kommer att vara angelägna om att minska gapet till Brighton i Premier League tabellen på tisdag.

Våra tips

Statistik och fakta för Brighton vs Chelsea i Premier League

 • Brighton har inte förlorat 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Brighton har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • I de senaste 3 matcherna i rad Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • Brighton har gjort mål i 6 av de senaste 7 matcherna
 • Chelsea har inte förlorat 23 av 24 av deras senaste matcher
 • Chelsea har gjort mål i 23 av de senaste 24 matcherna
 • Chelsea har vunnit de senaste 3 matcherna i rad
 • Brighton har inte vunnit de senaste 9 matcherna mot Chelsea i rad
 • I de senaste 3 hemmamatcherna i rad Brighton har spelat mot Chelsea har båda lagen gjort mål
 • I 6 av de senaste 7 av Brightons matcher mot Chelsea var antalet mål under 3.5
 • Brighton har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna mot Chelsea
 • I 4 av de senaste 5 av Brightons matcher mot Chelsea var antalet mål under 2.5

Form: Brighton mot Chelsea

Svårslagna Brighton

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Brighton som hållit sin nivå. Brighton ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Everton med 3-2 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot West Brom. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 1-1 och därmed alltså oavgjort mot Crystal Palace.

The Blues fortsätter trumma på.

The Blues hoppas att den goda formen håller i sig. Chelsea kommer till matchen med två segrar på de tre senaste matcherna. Först besegrade man Chesterfield följt av ytterligare en vinst mot Tottenham. Senast förlorade man mot Manchester City med 1-0.

Eftersom Chelsea både är oddsmakarnas favorit till odds 1.64 och har starkare prestationer på sistone än vad Brighton har visat upp, verkar Chelsea vara det naturliga valet.

Brighton vs Chelsea Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Brighton & Chelsea spelades 29 december 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Brighton går in i matchen mot Chelsea med 0-3-6 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I den föregående 9 matcher mellan Brighton och Chelsea kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Om man tittar på den nuvarande Premier League-ställningen så skiljer Brighton och Chelsea för närvarande i 15 poäng och 6 placeringar. Chelsea kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från The Seagulls kommande tisdag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Brighton är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Brighton och Chelsea kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Neal Maupay. Han är toppskytt för Brighton, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 2 av deras 6 senaste matcher.

Chelsea kommer att hoppas att Mason Mount hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen.