Everton vs Brentford: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Brentford besöker Everton, som just nu kämpar för att undika nedflyttningszonen. Detta är en omgång 27-match som spelas på Goodison Park på lördag.

Plcerade som 18 i tabellen har Everton plockat 22 poäng efter 26 matcher. På 38 poäng, är Brentford rankade som nio med 26 den här säsongen.

Både Everton och Brentford siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. De dåliga resultaten i de senaste Premier League-omgångarna har säkert sänkt självförtroendet i Everton. En vinst på lördag mot Brentford skulle vara nyckeln till att hamna på rätt spår igen. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Everton, som möter Brentford i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Brentford.

Statistik och fakta för Everton vs Brentford i Premier League

  • Everton har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna
  • Everton har inte vunnit 10 av sina senaste 12 matcher
  • Everton har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
  • I de senaste 3 Evertons hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 4 Evertons hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Brentford har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Brentford har inte förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
  • I de senaste 6 Brentfords matcher, var antalet mål under 3.5
  • Brentford har inte vunnit 9 av sina senaste 11 bortamatcher
  • I 5 av Brentfords senaste 6 matcher var antalet av mål under 2.5

Everton vs Brentford Preview

Everton form

En poäng är allt Everton har på kontot efter sina tre senaste matcher, där de åkte på stryk med 0-2 och 4-0 mot Aston Villa och Arsenal Den senaste matchen gav en viss tröst efter 2-2 mot Nottingham Forest. Everton tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika noll och förlorade fyra, de gjorde fem och släppte in tio mål.

Brentford form

Brentford ctog fem poäng i de tre senaste matcherna, vilket startade med ett 1-1-kryss mot Arsenal. Det följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat mot Crystal Palace, den här gången 1-1, tillsist utklassade man Fulham med 3-2. Brentford noterade 16 poäng efter fyra vinster från sina åtta matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde 15 mål, men släppte in fem. I sina sex senaste bortamatcher i Premier League, tog Brentford två vinster, medan man spelade lika i tre draws och åkte på en defeat förluster. Man hade en målskillnad på åtta insläppta och gjorde sju mål framåt.

Everton vs Brentford H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Everton mötte Brentford. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Everton tog en win i sina senaste fem matcher mot Brentford. De sistnämnda lyckades ta tre vinster i dessa tre möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.20. Båda lagen gjorde mål två gånger i de senaste tre matcherna mellan Everton och Brentford.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste tre matcherna mellan lagen. Everton gjorde ett snitt på ett mål, medan Brentford snittade 1.66 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Everton’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Brentford spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.7 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Premier League

Everton vann fem av sina 10 hemmamatcher i alla turneringar, samtidigt som man förlorade fem gånger. Brentford vann två av sina 10 senaste bortamatcher, med fyra oavgjorda och fyra förluster också. Båda lagen gjorde mål i fyra av de 10 senaste matcherna för Everton. Båda lagen hittade även nät sex gånger i de senaste 10 matcherna för Brentford.

Senaste lagnyheter

Everton har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Brentford har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Everton ställer hoppet till en formstark Seamus Coleman när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Ivan Toney en av de mest avgörande spelarna i Brentford den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa på lördag.

Everton kan ha upp till fem spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Brentford den kommande lördag.

Alex Iwobi, Nathan Patterson, Michael Keane, James Garner och Andros Townsend finns bland de fem spelarna som saknas för Everton på lördag.

Några av de fem som kommer att befinna sig på sidlinjen är Pontus Jansson, Ivan Toney, Frank Onyeka, Shandon Baptiste och Aaron Hickey.