Everton vs Leeds bästa odds och matchtips

Everton kommer att spela mot Leeds i omgång 25 av Premier League vid Goodison Park på lördag. The Toffees har för närvarande plats 16 i tabellen med 19 poäng efter 21 spelade matcher. Med 21 omgångar bakom sig har Leeds lyckats samla ihop 23 poäng och ligger på plats 15 i Premier League. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Everton. De skulle dock kunna skrälla mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Everton vs Leeds i Premier League

  • I 9 av de senaste 10 matcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Everton har gjort mål i 9 av de senaste 10 matcherna
  • Everton har förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Leeds United har släppt in i 20 av de senaste 21 bortamatcherna
  • Leeds United har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
  • Everton har inte förlorat 7 av de 8 senaste matcherna mot Leeds United
  • Everton har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna mot Leeds United
  • I 6 av de senaste 8 av Evertons matcher mot Leeds United var antalet mål under 3.5
  • I 3 av de senaste 4 matcherna Everton har spelat mot Leeds United har båda lagen gjort mål
  • Everton har släppt in i de senaste 4 matcherna mot Leeds United i rad

Form: Everton mot Leeds

Everton fortsätter sin förlorande svit

Everton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Everton har varit lite ojämna den senaste tiden. De förlorade först mot Aston Villa med 1-0 innan de vann med 4-1 mot Brentford. Tyvärr hamnade de åter i blåsväder när de förlorade med 3-1 mot Newcastle.

Leeds hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Leeds eftersom de håller sin nivå. Det har varit en händelserik tid för Leeds de senaste tre matcherna som inleddes med att besegra West Ham med 2-3. Nästa match blev en besvikelse efter en 0-1-förlust mot Newcastle. Deras senaste match, där man tog sig an Aston Villa gav ett oavgjort resultat (3-3).

Det ser ut som en jämn match, men Leeds verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Evertons.

Everton vs Leeds Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 21 augusti 2021. Everton tar sig an Leeds med 4-4-2 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 5 gånger i de senaste 10 matcher mellan Everton och Leeds. Båda lagen gör mål gav utdelning 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Everton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Leeds i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Leeds, som nu ligger på 15 med 23 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Richarlison är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Everton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Jack Harrison att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.