Fiorentina vs Bologna: Bästa oddsen och matchtipsen

Med båda lagen placerade i mitten av tabellen har både Fiorentina och Bologna en chans att vinna mark på sin kommande motståndare i Serie A. Fiorentina ligger på plats 8 i Serie A med 43 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till Bologna är 10 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 12 i tabellen efter 27 omgångar. Även om Bologna går in i matchen som underdogs kommer de vara väldigt angelägna att behålla tempo i Serie A.

Våra tips

Statistik och fakta för Fiorentina vs Bologna i Serie A

 • Fiorentina har gjort mål i 17 av de senaste 19 hemmamatcherna
 • Fiorentina har vunnit 8 av 10 av deras senaste hemmamatcher
 • Fiorentina har inte förlorat 9 av 10 av deras senaste hemmamatcher
 • Fiorentina har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Fiorentina har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Bologna har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Bologna har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Bologna har förlorat 3 av 4 av deras senaste bortamatcher
 • Fiorentina har inte förlorat de senaste 15 matcherna mot Bologna i rad
 • I 14 av de senaste 15 av Fiorentinas hemmamatcher mot Bologna var antalet mål under 3.5
 • Fiorentina har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna mot Bologna
 • Fiorentina har vunnit 7 av de 9 senaste hemmamatcherna mot Bologna
 • Fiorentina har släppt inte in i 8 av de senaste 9 hemmamatcherna mot Bologna

Form: Fiorentina mot Bologna

Fiorentina hoppas kunna utöka poängen.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Fiorentina eftersom de håller sin nivå. Fiorentina har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Sassuolo och Juventus. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Verona vilket gav en poäng.

Bologna hoppas få stopp på lidandet

Bologna tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bologna ser oslagbara ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Spezia med 2-1 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Salernitana. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 0-0 och därmed alltså oavgjort mot Torino.

Eftersom Fiorentina både är bookmakarnas favorit till odds 1.69 och har starkare prestationer på sistone än vad Bologna har visat upp, verkar Fiorentina vara det naturliga valet.

Fiorentina vs Bologna Matchhistorik

Senast dessa lag ställdes mot varandra var 5 december 2021, och Fiorentina gick därifrån med en 3-2-seger. Fiorentina tar sig an Bologna med 5-5-0 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Fiorentina och Bologna blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Bologna inte kommer att ha någon att ta sig förbi Fiorentina i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Fiorentina, som nu är nummer 8 med 43 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Krzysztof Piatek är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Fiorentina kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Bologna ställa hoppet till Marko Arnautovic att han ska lägga till fler mål till de 3 han gjort de senaste sex matcherna.