Wolves vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Wolves drar fördel av hemmaplan när Leeds gästar i Premier League kommande fredag. Wolves är placerade på plats 7 i Premier League med 46 poäng efter 29 spelade omgångar. Leeds ligger på plats 16 i tabellen med 26 poäng efter 29 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Wolves. De skulle nog kunna ta sin tredje raka vinst mot Leeds.

Våra tips

Statistik och fakta för Wolves vs Leeds i Premier League

  • Wolves har gjort mål i 5 av de senaste 7 matcherna
  • Leeds United har släppt in i de senaste 16 matcherna i rad
  • Leeds United har inte vunnit 11 av 13 av deras senaste bortamatcher
  • Leeds United har förlorat 6 av 7 av deras senaste matcher
  • Leeds United har inte gjort mål i de senaste 3 bortamatcherna i rad
  • I de senaste 3 av Wolves matcher mot Leeds United var antalet mål under 2.5
  • Wolves har gjort mål i de senaste 5 matcherna mot Leeds United i rad
  • I de senaste 3 av Wolves matcher mot Leeds United var antalet mål under 3.5
  • Wolves har inte förlorat de senaste 3 matcherna mot Leeds United i rad

Form: Wolves mot Leeds

Wolves flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Wolves som hållit sin nivå. Wolves kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Crystal Palace fick de lämna matchen tomhänta efter en 2-0-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Watford med 4-0. De byggde på den positiva trenden genom en 1-0-seger mot Everton i sin senaste match.

Leeds hoppas på en nystart

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Leeds har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Leicester i en match som slutade 1-0.Aston Villa blev också för svåra och tog hem vinsten med 0-3, innan Leeds lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-1 mot Norwich.

Eftersom Wolves både är oddsmakarnas favorit till odds 2.17 och har starkare prestationer på sistone än vad Leeds har visat upp, verkar Wolves vara det naturliga valet.

Wolves vs Leeds Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Wolves & Leeds spelades 23 oktober 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Wolves går in i matchen mot Leeds med 3-1-1 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. 2 gånger i den senaste 5 matcher mellan Wolves och Leeds blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 3 gånger i dessa 5 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 20 poäng. Även om Leeds inte kommer att ha någon att ta sig förbi Wolves i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Wolves, som nu är nummer 7 med 46 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande fredag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Daniel Podence är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Wolves kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Leeds ställa hoppet till Rodrigo att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.