Gefle vs AFC Eskilstuna: Bästa oddsen och matchtipsen

Gefle gör sig redo för match mot gästande AFC Eskilstuna i Superettan kommande lördag på Gefle:s stadion.

Gefle är placerade som tolv med 14 poäng efter tolv matcher matcher. AFC Eskilstuna håller positionen som 14 i ligan på elva poäng. Gefle går in i nästa Superettan-runda som nummer 12 i tabellen, med 14 poäng så här långt. Med tolv spelade matcher, har AFC Eskilstuna löst elva poäng, vilket ger dem plats 14 inför nästa omgång.

Både Gefle och AFC Eskilstuna siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på lördag. Senast som Gefle mötte AFC Eskilstuna, hade lagen tagit många 3-poängare och nu ser dom redo ut för ännu en vinst på lördag. Tre poäng för Gefle kan räcka långt i strävan att nå den övre halvan i Superettan. En svår uppgift väntar dock när AFC Eskilstuna inte kommer sälja sig billigt.

Statistik och fakta för Gefle vs AFC Eskilstuna i Superettan

  • Gefle har gjort mål i 42 av de senaste 44 hemmamatcherna
  • Gefle har inte förlorat 17 av sina senaste 19 hemmamatcher
  • Gefle har släppt in på de senaste 10 matcherna
  • I 5 av de senaste 6 matcherna Gefle har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 4 Gefles hemmamatcher, var antalet mål över 2.5
  • AFC Eskilstuna har inte vunnit 14 av sina senaste 16 matcher
  • I de senaste 4 AFC Eskilstunas matcher, var antalet mål under 1.5
  • I 10 av AFC Eskilstunas senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 5 AFC Eskilstunas matcher, var antalet mål under 2.5
  • AFC Eskilstuna har inte vunnit 8 av sina senaste 9 bortamatcher

Gefle vs AFC Eskilstuna Preview

Gefle form

Gefle har åkt på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de kördes över av GIF Sundsvall i en 1-3-förlust. Örebro visade sig även dom för svåra när de vann med 2-0, innan Gefle kunde slå tillbaka senast i en 3-2-vinst mot Östers IF.

AFC Eskilstuna form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som AFC Eskilstuna har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 0-0 mot Västerås SK, sedan kammade man noll mot Skövde AIK i en 1-0-match. Sist blev det mer besvikelse då Helsingborg vann med 0-1. AFC Eskilstuna har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i Superettan. Man spelade oavgjort i två och förlorade tre, släppte in elva mål och gjorde fem.

Gefle vs AFC Eskilstuna H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Gefle spelade mot AFC Eskilstuna. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Gefle tog en win i sina senaste fyra matcher mot AFC Eskilstuna. De sistnämnda lyckades ta en vinst i dessa två möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.20. I två av de senaste två matcher mellan Gefle och AFC Eskilstuna gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste två matcherna mellan lagen. Gefle gjorde ett snitt på 1.5 mål, medan AFC Eskilstuna snittade 1.5 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Gefle’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.6 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Superettan

Gefle tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på tre förluster under den här perioden. AFC Eskilstuna vann två av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade fem. Båda lagen har varit usla på att hålla koll på sina motståndare på slutet. Medan Gefle lyckades hålla nollan i två av matcherna på Gefle:s stadion, höll AFC Eskilstuna tätt i två av de senaste bortamatcherna.

Senaste lagnyheter

Gefle gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har AFC Eskilstuna endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. AFC Eskilstuna har misslyckats göra mål i 4 raka matcher.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Leo Englund står ut när det gäller Gefle, och Simon Karlsson Adjei för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande lördag.