GIF Sundsvall vs Västerås SK: Bästa oddsen och matchtipsen

GIF Sundsvall gör sig redo för Västerås SK på GIF Sundsvall:s stadion kommande lördag i en spännande Superettan-match. GIF Sundsvall välkomnar Västerås SK på lördag i Superettan, med värden motiverad av möjligheten att täppa igen luckan i tabellen till gästerna i denna spännande match i 13 omgången.

GIF Sundsvall är tio i tabellen med 16 poäng efter tolv matcher, medan Västerås SK rankas två i Superettan på 24 poäng. En plats bakom ligaledarna finns Västerås SK med 24 poäng efter tolv omgångar, medan GIF Sundsvall har plockat 16 poäng och rankas som nummer 10 i Superettan.

Både GIF Sundsvall och Västerås SK siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande lördag. En tuff match väntar för GIF Sundsvall, som kommer med full respekt till det hot som Västerås SK utgör i sin nuvarande form. En seger för GIF Sundsvall skulle vara otroligt viktig i deras jakt på att klättra i tabellen.

Statistik och fakta för GIF Sundsvall vs Västerås SK i Superettan

  • GIF Sundsvall har släppt in i 16 av de senaste 18 hemmamatcherna
  • I 7 av GIF Sundsvalls senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • GIF Sundsvall har släppt in i 9 av de senaste 10 matcherna
  • GIF Sundsvall har inte vunnit 8 av sina senaste 10 hemmamatcher
  • I de senaste 3 GIF Sundsvalls matcher, var antalet mål över 2.5
  • Västerås SK har inte förlorat 19 av sina senaste 21 matcher
  • Västerås SK har gjort mål i 20 av de senaste 22 bortamatcherna
  • I 12 av Västerås SKs senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 10 av Västerås SKs senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Västerås SKs senaste 9 matcher var antalet av mål över 2.5

GIF Sundsvall vs Västerås SK Preview

GIF Sundsvall form

GIF Sundsvall har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 1-3-seger mot Gefle. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 0-3 mot GAIS, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 5-0-förlust mot Utsiktens BK. GIF Sundsvall tog bara två segrar från sex möjliga Superettan-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde sju och tappade in tio mål.

Västerås SK form

Västerås SK ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 0-0 mot AFC Eskilstuna, för att sedan vinna mot Östersund med 1-2, och Skövde AIK i en 4-0-vinst. Västerås SK gjorde sju mål och släppte in fem i deras sex senaste matcher mot lag från den övre halvan av Superettan-tabellen. De fick ihop tre vinster och tio poäng. Västerås SK har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Superettan, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde elva mål och släppte in sju.

GIF Sundsvall vs Västerås SK H2H

GIF Sundsvall vann de två senaste mötena med Västerås SK, då de följde upp en 1-0-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 2-1. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. GIF Sundsvall tog tre wins i sina senaste sju matcher mot Västerås SK. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa sex möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.40. GIF Sundsvall lyckades göra minst ett mål i sina 5 senaste möten i Superettan mot Västerås SK. I de senaste sex matcherna mellan GIF Sundsvall och Västerås SK hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.67.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste sex matcherna mellan lagen. GIF Sundsvall gjorde ett snitt på 1.66 mål, medan Västerås SK snittade 1.17 mål. Båda lagen göra mål gick in fyra gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av GIF Sundsvall’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.2 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 1.8 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Superettan

GIF Sundsvall tog blygsamma två segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev sex förluster. Västerås SK vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade två av matcherna under denna period. GIF Sundsvall tog tre blygsamma vinster från sina tidigare 10 ligamatcher, medan Västerås SK lyckades vinna sex gånger av 10 försök.

Senaste lagnyheter

GIF Sundsvall gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Västerås SK gjorde första målet i sex gånger i de senaste tio matcherna. GIF Sundsvall har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Västerås SK.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Moonga Simba. Han är den spelaren i GIF Sundsvall som är i bäst målform. Han har gjort två mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Västerås SK.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Jabir Abdihakim Ali som de hoppas ska hitta nätet igen. Jabir Abdihakim Ali gjorde tre mål för Västerås SK i de senaste 6 matcherna.