• Helsingborg har inte vunnit 10 av sina senaste 11 bortamatcher
  • I 7 av Helsingborgs senaste 8 matcher i Superettan var antalet av mål under 2.5
  • I de senaste 3 Helsingborgs bortamatcher i Superettan, var antalet mål under 1.5

Gefle vs Helsingborg H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Gefle mötte Helsingborg. De delade på poängen i en 0-0-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Gefle går in i matchen mot Helsingborg med 2-3-1 i ryggen från deras senaste sex möten. En win-rate på 33% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Helsingborg tog endast en seger från 12 möjliga försök mot Gefle. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste sex matcherna mellan Gefle och Helsingborg.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste sex matcherna mellan lagen. Gefle gjorde ett snitt på 0.84 mål, medan Helsingborg snittade 1.01 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fem av Gefle’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 0.9 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de ett mål under den här perioden.

Gefle vs Helsingborg Preview

Gefle form

I Gefle tre senaste matcher kryssade man 3-3 mot Landskrona BoIS, sedan 0-0 mot Utsiktens BK innan man även delade poäng i en 1-1-match mot Trelleborgs FF. Gefle tog bara två segrar på de sex senaste Superettan-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika två och förlorade två, de gjorde sju och släppte in tolv mål.

Helsingborg form

Helsingborg kunde addera fyra poäng på kontot från sina tre senaste matcher.. De delade först på poängen efter 0-0 mot Trelleborgs FF, Sedan tog de tre poäng i en 2-0-seger mot IK Brage. Tyvärr följdes det här upp med en 1-0-förlust mot Skövde AIK. Helsingborg tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Superettan utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med nio insläppta och fyra mål framåt.

Nuvarande tabellen i Superettan

Gefle tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Helsingborg vann ett av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade sex. Gefle har vunnit tre utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Gefle:s stadion.

Senaste lagnyheter

Gefle gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Helsingborg endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Gefle har gjort mål i 10 raka hemmamöten med Helsingborg.

Eftersom Superettan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för Gefle och Helsingborg den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.