• Västerås SK har inte förlorat 8 av sina senaste 10 bortamatcher
  • Västerås SK har släppt in i 8 av de senaste 9 bortamatcherna
  • Västerås SK har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna

AIK vs Västerås SK H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som AIK ska spela mot Västerås SK. Otroligt nog är Västerås SK segerlösa i sina senaste 5 matcher mot AIK. I de 3 senaste Allsvenskan-matcherna mellan AIK och Västerås SK slutade det under 2.5 mål.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av AIK’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

AIK vs Västerås SK Preview

AIK form

AIK ser för närvarande stabila ut och är obesegrade i tre matcher, som började med oavgjort 1-1 mot Halmstads BK. De följde upp det med ny kryssmatch mot IFK Göteborg efter 1-1, och innan det slog man IFK Värnamo med 3-1. AIK har varit i stark form på Friends Arena, där man vunnit fem av sina sex senaste Allsvenskan-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man tolv mål och släppte in två.

Västerås SK form

Västerås SK har varit bleka i sina tre senaste matcher, trots att det började med en 2-1-seger mot GAIS. Det följdes upp med en förlust 1-0 mot Oergryte FF, för att sedan ge bort samtliga poäng i en 0-2-torsk mot Oestersunds FK.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

AIK tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade tre och åkte på tre förluster under den här perioden. Västerås SK vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade två. AIK har vunnit två utan att släppa in mål i sina 10 senaste på Friends Arena.

Senaste lagnyheter

Överraskande har AIK endast gjort första målet i tre matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Västerås SK endast gjort det första målet i tre av de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 3 av de senaste mötena mellan AIK och Västerås SK när man spelat på Friends Arena.

Eftersom Allsvenskan-säsongen precis startat är vi fortfarande lite osäkra på vem som ska bli toppskytt för AIK och Västerås SK den här säsongen. Det finns dock helt klart några intressanta namn på listan med spelare som har bästa formen just nu.