Getafe vs Girona: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Girona reser till Madrid för att möta krislaget Getafe i omgång 24 som sparkar igång kommande lördag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att inte hamna på fel sida av strecket.

Getafe är 19 i tabellen med 22 poäng efter 23 matcher, medan Girona rankas elva i La Liga på 30 poäng.

Både Getafe och Girona kommer med högsta motivation för att stärka positionerna i de nedre delarna av tabellen. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Getafe, som möter Girona i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. Allt kan hända här säger både magkänslan och oddsen.

Statistik och fakta för Getafe vs Girona i La Liga

  • I 22 av Getafes senaste 24 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 15 av Getafes senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 5 Getafes matcher, var antalet mål under 2.5
  • I 6 av Getafes senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Getafe har inte vunnit 7 av sina senaste 8 matcher
  • Girona har släppt in i 28 av de senaste 30 matcherna
  • I 12 av Gironas senaste 14 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Girona har släppt in i 14 av de senaste 15 bortamatcherna
  • Girona har förlorade 4 i de senaste 5 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål
  • Girona har inte vunnit de senaste 5 bortamatcherna i rad

Getafe vs Girona Preview

Getafe form

Getafe har varit med om allt i sina tre senaste matcher. De delade först på poängen efter 1-1 mot Rayo Vallecano, innan det blev det seger med 1-0 mot Valencia. Tyvärr följdes det upp av en 2-1-torsk mot Villarreal. Getafe tog bara två segrar från sex möjliga La Liga-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i två och förlorade två, samtidigt som laget gjorde fem och tappade in fyra mål.

Girona form

Girona ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Cadiz blev det förlust efter 2-0, men de reste sig snabbt och vann mot Almeria i en 6-2-match. De följde upp vinsten med en ny 2-3-seger mot Athletic Bilbao i den senaste matchen. Girona noterade 16 poäng efter fem vinster från sina nio matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde 17 mål, men släppte in tolv. I sina sex senaste bortamatcher i La Liga, tog Girona två vinster, medan man spelade lika i två draws och åkte på två defeats förluster. Man hade en målskillnad på nio insläppta och gjorde åtta mål framåt.

Getafe vs Girona H2H

Getafe åkte på en smäll när Girona plockade ner dem med 3-1 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-0-seger. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Getafe tog tre wins i sina senaste tio matcher mot Girona. De sistnämnda lyckades ta fyra vinster i dessa fem möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 3.00. Getafe lyckades göra minst ett mål i sina 4 senaste möten i La Liga mot Girona. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste fem matcherna mellan Getafe och Girona.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fem matcherna mellan lagen. Getafe gjorde ett snitt på ett mål, medan Girona snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Getafe’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.7 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Getafe tog blygsamma två segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev fem förluster. Girona vann fyra av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Getafe har god tro om att hamna i målprotokollet på Getafe:s stadion eftersom Girona endast lyckats hålla nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av ett clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Getafe har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio matcherna. Girona har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Getafe har gjort mål i 4 raka ligamatcher mot Girona.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i La Liga visar att Getafe ställer hoppet till en formstark Enes Unal när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Cristhian Stuani en av de mest avgörande spelarna i Girona den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande lördag.

Getafe saknar bara en spelare i truppen när de möter Girona på Getafe:s stadion.

Mauro Arambarri får sitta på läktaren för Getafe eftersom han är skadad för tillfället.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Reinier, Javier Hernandez, Juanpe och Ibrahima Kebe.