Chelsea vs Leeds: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Chelsea möter nedflyttningshotade Leeds på Stamford Bridge i Premier League i en match som sparkar igång på lördag. Besökarna har mycket mer på spel, men brister i kvaliten.

Chelsea kliver in i omgång 26 som nummer 10 i ligan med 31 poäng på kontot så här långt. Efter 24 rundor spelade, har Leeds samlat ihop 22 poäng, som placerar dem på 17 i tabellen.

Med både Chelsea och Leeds som kommer till den här matchen med tunga förluster i bagaget , tror vi på en avvaktande och försiktig kamp. Båda vill inte riskera ytterligare en förlust in på kontot.

Statistik och fakta för Chelsea vs Leeds i Premier League

  • I 29 av Chelseas senaste 31 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 14 Chelseas hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 13 av Chelseas senaste 15 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av Chelseas senaste 7 hemmamatcher var antalet av mål under 1.5
  • I de senaste 7 Chelseas hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • Leeds United har släppt in i 21 av de senaste 23 matcherna
  • Leeds United har släppt in i 19 av de senaste 20 bortamatcherna
  • Leeds United har inte vunnit 15 av sina senaste 17 bortamatcher
  • Leeds United har inte vunnit 11 av sina senaste 13 matcher
  • Leeds United har förlorade 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att göra mål

Chelsea vs Leeds Preview

Chelsea form

Chelsea har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 1-0 av B. Dortmund, innan Southampton fick med sig en 0-1-seger. En tredje förlust kom mot Tottenham Hotspur, som vann med 2-0. Chelsea gjorde 18 mål och släppte in elva i sina senaste 13 matcher mot lag från den nedre halvan av Premier League. De samlade 26 poäng och åtta segrar. Chelsea tog bara två segrar från sex möjliga Premier League-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i en och förlorade tre, samtidigt som laget gjorde tre och tappade in tre mål.

Leeds form

Det är allt eller inget för Leeds efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 1-0 mot Everton som de svarade med att slå Southampton 1-0. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 2-0 mot Fulham. Leeds vann två matcher och plockade nio poäng från deras tolv möten mot lag från den övre halvan av Premier League. De gjorde 15 mål och släppte in 22. Leeds tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i Premier League utan seger. Det blev två oavgjord och fyra förluster, med tio insläppta och sex mål framåt.

Chelsea vs Leeds H2H

Chelsea åkte på en smäll när Leeds plockade ner dem med 3-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 3-0-seger. Leeds hoppas kunna göra en lika bra match mot Chelsea som senast. Just den dagen slaktade Leeds stackars Chelsea totalt i en 3-0-seger. Spelbolagen har Leeds att vinna den här matchen till bästa odds på 5.50. Endast en gång i sina senaste 8 möten förlorade Chelsea mot Leeds. Det blev över 2.5 mål i 4 av de 5 senaste Premier League-matcherna mellan Chelsea och Leeds. Båda lagen gjorde mål fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan Chelsea och Leeds.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Chelsea gjorde i snitt 1.6 mål, medan Leeds snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i två av Chelsea’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Chelsea har god tro om att hamna i målprotokollet på Chelsea:s stadion eftersom Leeds endast lyckats hålla nollan fyra gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av ett clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Chelsea bara gjort första målet i två matcher av de senaste tio matcherna. Leeds gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Chelsea har gjort mål i 6 raka hemmamöten med Leeds.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Premier League visar att Chelsea ställer hoppet till en formstark Kai Havertz när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Junior Firpo en av de mest avgörande spelarna i Leeds den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande lördag.

Chelsea har lite problem med frågetecken kring om hela tio spelare kommer till start till matchen kommande lördag.

Pierre-Emerick Aubameyang, Edouard Mendy, Raheem Sterling, Christian Pulisic, Armando Broja, Ruben Loftus-Cheek, Ben Chilwell, Reece James, Wesley Fofana och N’Golo Kanté finns bland de tio spelarna som saknas för Chelsea kommande lördag.

Leeds kommer till exempel inte kunna använda sig av Tyler Adams eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Adam Forshaw, Patrick Bamford, Luis Sinisterra och Stuart Dallas.