Getafe vs Sevilla: Bästa oddsen och matchtipsen

Getafe välkomnar Sevilla till ett nytt derby mellan rivalerna kommande söndag på Coliseum Alfonso Perez. Vem tar chansen att kunna håna det andra laget tills de möts igen? Mittenplacerade Sevilla reser till Coliseum Alfonso Perez för att möta krislaget Getafe i omgång 26 som sparkar igång kommande söndag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att inte hamna på fel sida av tabellen.

Både Getafe och Sevilla siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte kommande söndag. De två lagen ser jämna ut men Getafe kan hoppa förbi Sevilla i La Liga-tabellen med en vinst kommande söndag. De kommer givetvis vara fullt fokuserade på uppgiften, frågan är hur besökarna reagerar på hotet? Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Getafe, som möter Sevilla i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Sevilla.

Statistik och fakta för Getafe vs Sevilla i La Liga

  • I 5 av de senaste 6 matcherna Getafe har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Getafe har släppt in i 10 av de senaste 11 matcherna
  • I 7 av Getafes senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Getafe har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • Getafe har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • Sevilla har gjort mål i 23 av de senaste 25 matcherna
  • I 13 av Sevillas senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Sevilla har gjort mål i 16 av de senaste 18 bortamatcherna
  • I 11 av Sevillas senaste 13 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Sevilla har förlorade 4 i de senaste 5 borta matcherna, medan gjort mindre än 1.5 mål

Getafe vs Sevilla Preview

Getafe form

Getafe har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem fyra poäng. Mot Villarreal gick de tomhänta i en 2-1-förlust, varefter de tog revansch i en 3-2-vinst mot Girona. Den senaste matchen fick man dela på poängen i en 2-2-match mot Cadiz. Getafe tog åtta poäng från sina senaste sju möten med lag från två, målade sex och släppte in tio mål.

Sevilla form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Sevilla. De vann först mot Fenerbahce med 2-0 följt av vinst mot Almeria med 2-1. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Fenerbahce, som vann med 1-0. Sevilla tjänade 16 poäng från sina sju matcher mot lag från botten sex i La Liga. De gjorde 13 mål i matcherna, och släppte till sju på vägen till fem vinster. Sevilla tog sig igenom sina sex senaste bortamatcher i La Liga utan seger. Det blev tre oavgjord och tre förluster, med 14 insläppta och fem mål framåt.

Getafe vs Sevilla H2H

Sevilla fick ut det bästa mot Getafe i de senaste två mötena efter 2-1 och 1-0-segrar. Sevilla trivs att möta Getafe då de vunnit sju av de senaste tio mötenas. Dock gjorde de sistnämnda en bra insats när de senast vann med 2-1 när lagen möttes. Spelbolagen har Sevilla att vinna denna match till bästa pris på 2.63. Sevilla vann 7 av de 9 senaste matcherna mot Getafe. Sevilla gjorde minst ett mål i sina 7 La Liga senaste matcher mot Getafe. I två av de senaste tio matcher mellan Getafe och Sevilla gjorde båda lagen mål.

Under 2.5 mål satt fyra gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Getafe med ett snitt på 0.7 mål, och där Sevilla snittade 1.4 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande åtta gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Getafe’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av de senaste tio matcherna som Sevilla spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.3 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Getafe tog blygsamma tre segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i tre av matcherna, medan det blev fyra förluster. Sevilla vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade sex av matcherna under denna period. Getafe har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Coliseum Alfonso Perez. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Getafe bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Sevilla gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Sevilla-matcher. Sevilla har gjort mål i 3 raka möten med Getafe när man spelat på bortaplan.

Enes Unal är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Getafe kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Sevilla ställa hoppet till Youssef En-Nesyri att han ska lägga till fler mål till de tre han gjort de senaste sex matcherna.

Getafe saknar bara en spelare i truppen när de möter Sevilla på Coliseum Alfonso Perez.

Mauro Arambarri får sitta på läktaren för Getafe eftersom han är skadad för tillfället.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alex Telles, Marcao och Jesus Corona.