GIF Sundsvall vs Degerfors: Bästa oddsen och matchtipsen

GIF Sundsvall tar sig an Degerfors för en spännande match i Allsvenskan kommande måndag på NP3 Arena. Vinna eller försvinna redan för DIF? Det känns otroligt nästan som det. Efter senaste praktfiaskot hemma mot Elfsborg så ser vi en ordentlig reaktion komma. Blir en väldigt intressant fight mellan två lag som behöver alla poäng man kan få för att ha chansen till nytt kontrakt. Vi tror det lossnar för rödvita.

Våra tips

Statistik och fakta för GIF Sundsvall vs Degerfors i Allsvenskan

  • GIF Sundsvall har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna
  • GIF Sundsvall har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
  • GIF Sundsvall har gjort mål i 11 av de senaste 13 matcherna
  • GIF Sundsvall har förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • GIF Sundsvall har inte vunnit 6 av sina senaste 7 matcher
  • Degerfors har förlorat de senaste 6 matcherna i rad
  • Degerfors har släppt in i 12 av de senaste 13 matcherna
  • Degerfors har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • Degerfors har släppt in i 9 av de senaste 11 bortamatcherna
  • Degerfors har förlorat de senaste 3 bortamatcherna i rad

Form: GIF Sundsvall mot Degerfors

Sundsvall med svag trend.

GIF Sundsvall har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 1-0 mot Kalmar FF. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 3-1 mot Elfsborg, och lyckades inte heller plocka poäng i en 2-0-förlust mot AIK.

Degerfors skämmer ut sig.

Resultaten har varit under all kritik för Degerfors på senare tid och nu behöver man verkligen få med sig något för att vända den negativa trenden. Degerfors har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 0-1 mot Hammarby, innan IFK Värnamo besegrade dem med 2-0. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Elfsborg tog hem en seger med 0-6.

GIF Sundsvall vs Degerfors Matchhistorik

Tabellställningar i Allsvenskan

Enligt Allsvenskan tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara tre poäng. Detta innebär att denna omgångs 7 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Degerfors kommer att ha en möjlighet att komma ikapp GIF Sundsvall som för närvarande ligger på plats nummer 15 med tre poäng i den kommande matchen kommande måndag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Pontus Engblom är en av spelarna i GIF Sundsvall som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 2 mål denna säsong. Degerfors ställer hoppet till Abdelrahman Saidi som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.